Hirdetés
. Hirdetés

Telepatikus eszközt fejleszt a Facebook!

|

Az új technológia lényege, hogy elég kigondolnunk a szöveget, és az megjelenik a képernyőn.

Hirdetés

A Facebook olyan technológián dolgozik, ami lehetővé teszi, hogy gondolatátvitel útján vigyünk be szövegeket a számítógépbe, mégpedig száz szó/perc sebességgel, derült a Facebook fejlesztői konferenciáján, az F8-on.

A tudósokból, mérnökökből és más szakemberből álló hatvan fős fejlesztőcsapat az elmúlt két évben olyan rendszereket hozott létre, amelyek a beszédhez kapcsolódó idegpályák aktivitálása alapján dekódolják az agyban megformált szavakat, árulta el a Building 8 fejlesztési részleget irányító Facebook-alelnök, Regina Dugan,  aki korábban a DARPÁ-nál és a Google-nál dolgozott kutatási vezetőként.

Az ötlet maga nem új, a Stanford University kutatói is bemutattak már elektródás megoldással működő agy-számítógép interfészt. A Facebook viszont nem-invazív szenzorokban gondolkodik, és az agyi jelek leképezését illetően az optikai képalkotó technikában látja a legnagyobb fantáziát.

A véletlen gondolatok dekódolása nem célja a fejlesztésnek: csak azokat a szavakat akarják kinyerni, amiket a személy meg akar osztani másokkal, és az agy beszédközpontjába továbbít.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.