Hirdetés
. Hirdetés

Teljesen álcázott üzemmód jöhet a Firefoxhoz

|

A jelenleg előzetes bétafázisban lévő funkció megakadályozza, hogy a weboldalak nyomon kövessék a böngészési tevékenységeket.

Hirdetés

A Firefoxot fejlesztő Mozilla most teszteli a böngésző privát üzemmódjának továbbfejlesztett változatát, amely blokkolja a böngészési viselkedést figyelő weboldalelemeket. A legtöbb ismert böngésző rendelkezik a nyomon követés mellőzését kérő beállítással, azonban sok webhely ezt nem veszi figyelembe. Ugyancsak kínálnak a jobb böngészők privát böngészési üzemmódot, amely a böngészési menet befejezése után az webes tevékenységekre vonatkozó minden adatot töröl. A Mozilla által most fejlesztett szolgáltatás azonban azt akadályozza meg, hogy a hirdetési hálózatok és a forgalmat elemző cégek nyomon követhessék az internetezők online tevékenységét sütik és a böngésző digitális ujjlenyomatának az azonosítása segítségével.


A funkció előzetes bétaváltozatban már elérhető a Windowshoz, Machez és Linuxhoz készült Firefox Developer Edition változatokban, valamint az Androidon futó Firefox Aurorában. A Mozilla szerint használatakor előfordulhat, hogy egyes weboldalak nem töltődnek be megfelelően, ezek kivehetők a szolgáltatás hatóköréből. A továbbfejlesztés révén jobban felismerhetők a nem biztonságos - malware-t telepítő vagy felhasználói információkat gyűjtő - böngésző bedolgozók is.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.