Hirdetés
. Hirdetés

Teljesítményjavító tipp a Windows 10-hez

|

Rendeljük grafikaigényes alkalmazásainkat a gyorsabb videóadapterhez az operációs rendszer új beállítási lehetőségével.

Hirdetés

Érdemes kihasználni, hogy a Windows 10-ben immár egyszerűen megadhatjuk, hogy a két videóadapterrel rendelkező laptopokon a grafikaigényes alkalmazások futtatásakor a nagyobb teljesítményű GPU-t használja az operációs rendszer.

A Start menüben kattintsunk a Gépház ikonra, nyissuk meg a Rendszer lapot, és a Kijelző lapon kattintsunk a lap alján található Grafikai beállítások lehetőségre. Először ki kell választanunk, hogy a nagyobb teljesítményű grafikus kártyához hozzárendelni kívánt program Klasszikus alkalmazás vagy Univerzális alkalmazás. Az előbbi kategóriába tartoznak az általunk telepített, az utóbbiba a Windowshoz kapott programok.

Hirdetés

A Klasszikus alkalmazás választása után megjelenő Tallózás gombra kattintva a merevlemezen meg kell keresnünk a program végrehajtható (.exe) fájlját, majd a Hozzadás gombbal felvenni a listára. Miután ez megtörtént, kattintsunk a program nevére, majd a Beállítások gombra, a megjelenő párbeszédablakban válasszuk a Nagy teljesítményű lehetőséget, végül kattintsunk a Mentés gombra.

Ha az Univerzális alkalmazás kategóriát választottuk, megjelenik az Alkalmazás kiválasztása legördülő menü, itt kattintsunk a kívánt programra, amit a Hozzáadás gombbal vehetünk fel a listára. Miután ez megtörtént, az előző bekezdésben leírtakhoz hasonlóan kattintsunk a program nevére, majd a Beállítások gombra, a megjelenő párbeszédablakban válasszuk a Nagy teljesítményű lehetőséget, végül kattintsunk a Mentés gombra.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.