Hirdetés
. Hirdetés

Terjed a Firefox

|

Látványos sikert hozott a Firefoxnak a tavaly ősszel kibocsátott 2.0 verzió.

Hirdetés

Az elmúlt év végén az internetkapcsolattal rendelkező számítógépek 14 százalékán használták a Firefox böngészőt. Ez 46 százalékos növekedést jelent az év elején mért 9,6 százalékos részesedéshez képest - jelentette be a Net Applications kaliforniai piackutató cég.

A nagy vesztes a Microsoft volt, az IE 7 kibocsátása nem hozta meg a várt sikert: az Explorer részesedése 79,6 százalékra esett vissza az év eleji 85,1 százalékról.

A Netscape, úgy tűnik, reménytelenül lemaradt: szerény 1,24 százalékkal kezdte a 2006-ot, ám még ez az arány is 0,9-re olvadt az év végére. Valamelyest nőtt viszont az Opera elfogadottsága, 0,6-ról 0,9 százalékra - igaz, ez főként a mobil- és a játékkonzol gyártókkal kötött szerződéseknek köszönhető.

Az Apple Safari-ja is javította pozícióját, annak ellenére, hogy a böngésző csak az OS X operációs rendszeren használható. A megnövekedett Mac gépek kereslete hatására a Safari használati aránya 3,1 százalékról 4,2-re emelkedett.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.