Hirdetés
. Hirdetés

Terjeszkedne a France Télécom

|

Az észak-európai telefonpiacon vásárolna be a France Télécom. A célpontok között ott a magyar érdekeltséggel bíró Telenor is.

Hirdetés

A francia távközlési cég pénzügyi igazgatója, Gervais Pellisier a csütörtöki Financial Timesnak adott nyilatkozatában cége terjeszkedési terveiről beszélt. Vizsgálják a svéd-finn TeliaSonera átvételének lehetőségét, de más cégek neve is felmerült akvizíciós célpontként, köztük a norvég Telenor, amely a Pannon 100 százalékos tulajdonosa.

A londoni gazdasági napilap szerint az 54 milliárd euró piaci tőkeértékű France Télécom és a 224 milliárd svéd koronát érő TeliaSonera összekapcsolódása az európai távközlési piacon zajló konszolidáció felgyorsulását eredményezné. Ebbe a trendbe illeszkedik, hogy a Deutsche Telekom - a Magyar Telekom stratégiai tulajdonosa - részesedést vásárol a görög OTE szolgáltatóban, és felröppentek olyan hírek, melyek szerint a spanyol Telefónica átvenné a Telecom Italiát.

A konszolidációs folyamat azonban nem egyértelműen pozitív. Mint arról korábban hírt adtunk, az OTE 20 százalékának 2,5 milliárd eurós megvásárlási terve miatt a múlt hónapban negatív kihatású figyelőlistára helyezte a Deutsche Telekom elsőrendű, "A mínusz" cégadósi osztályzatát a Standard & Poor's, mert hitelminősítő szerint a görög akvizíció olyan időszakban növelné a DT adósságterheit, amikor a német cég egyébként is működési szintű piaci nyomással küszködik, és a besorolási szintjéhez képest korlátozott a pénzügyi rugalmassága.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.