Hirdetés
. Hirdetés

Tervezetten mentsük, ami menthető

|

A nem megfelelően megtervezett biztonsági mentések hamis biztonságérzetet adhatnak.

Hirdetés

Vállalati környezetben a biztonsági mentések hatékony kivitelezése gondos előkészítő és tervező munkát igényel. Többek között fontos a mentések folyamatos ellenőrzése és a visszaállíthatóság tesztelése is. Ezeket a megállapításokat támasztotta alá a Databarracks legutóbbi felmérése is, amelyet a vállalati adatmentés és adathelyreállítás kapcsán végzett el.

A Databarracks vizsgálatai megerősítették, hogy vállalati környezetekben sokszor nem megfelelő az adatmentések kezelése. A megkérdezettek 91 százaléka nagyon magabiztos, és teljes mértékben megbízik az éppen alkalmazott, biztonsági mentéseket segítő megoldásokban. 74 százalékukban azonban annak ellenére nincs semmiféle aggodalom, hogy nem alkalmaznak sem titkosítást, sem replikációt, sem offsite mentéseket.

Ráadásul egy további problémára is rávilágított a felmérés. Kiderült ugyanis, hogy az esetek 67 százalékában a naplózás figyelemmel kísérése és a helyreállíthatóság tesztelése is elmarad. Vagyis nagyon sokan nincsenek azzal tisztában, hogy az általuk készített mentések valóban hatékonyan lennének felhasználhatók egy biztonsági incidens során.

A teljes cikket a biztonságportálon olvashatja el >>>

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.