Hirdetés
. Hirdetés

Teszt: Kyocera FS-3140MFP multifunkciós

|

Az amorf szilícium dob nélkül nem menne a percenként 40 lap és jóval két forint alatti monokróm oldalköltség. A Kyocera alapelve: nem dobunk ki semmit! Kipróbáltuk a gyártó multifunkciós készülékét.

Hirdetés

Komoly munkaeszköz benyomását kelti a Kyocera monokróm multifunkciós lézernyomtatója, és valóban az is. A lézernyomtató mű 40 lap/perces teljesítményre képes, havi 8000 oldalas tipikus (maximálisan havi 200 000 oldalas) terhelésig használható. A gyártó a szokásos szervesanyag felületű dob helyett tartós, amorf szilícium felületű dobot alkalmaz, amelyet 300 ezer oldalra méreteztek, addig semmilyen más fogyóeszköz nincs, csak a toner. Ezt követően a 48 ezer forintos karbantartó készlettel két alkalommal is, egészen 900 ezer oldalig nyújtható a készülék élettartama. Olyannyira bízik a gyártó a technológiájában, hogy magára a dobra 300 ezer oldalas (vagy legfeljebb 3 éves) garanciát biztosít.

 

A gép teljesítményéhez illő hálózati és címtár funkciókat biztosít, állapota saját weboldalán is nyomon követhető. Nyomatminőségben az irodai igényekhez hangolták, nem kapunk csúcsminőségű árnyalatokat, de adott a lézernyomtatók kontrasztja, képélessége. Tesztmodellünknél alapkiépítésben biztosított a duplex nyomtatás és másolás is, nem hiányzik az ID card copy funkció sem. Szkennelhetünk címtár alapján vagy USB-re és megoldott az önálló XPS és PDF nyomtatás is.

A gyári adatok szerint 7 másodpercen belül érkezik az első másolat. Valóban ehhez közel álló értéket mérhettünk. Nyomtatáskor kicsit többet, 21 másodpercet kell várnunk az első lapra, de ezt követően belendült a gép és több mint 41 oldal/perc valós teljesítményt produkált és még duplex módban is tartotta a 30 lap/percet. Lapköltségben a milliós berendezések szintjét hozza az FS-3140MFP és bekerülési árban sincs oka szégyenkezni, mindenképpen ajánlott olyan helyekre, ahol jelentős mennyiségű monokróm dokumentummal dolgoznak.

A Kyocera FS-3140MFP tesztje laptársunk, a PC World decemberi számában is elolvasható. A készülék egyébként elnyerte a lap ÖKO és Ajánlat elismeréseit is.


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.