Hirdetés
. Hirdetés

Teszt: OKI C530dn

|

Nagyon gyors és masszív az OKI C530dn és ráadásul néhány okos ötlettel is segít a takarékosságban.

Hirdetés

Szokásos OKI színekbe öltöztették a z OKI C530dn-t. Meglehetősen nagy teljesítményt tesz lehetővé a tandem (inline) kialakítás és asztali nyomtatót nem csak USB, hanem Ethernet 10/100 csatlakozással is ellátták, használata könnyen megosztható. A PCL meghajtóprogram magyar nyelven is rendelkezésre áll, a PostScript driverek egyelőre angol nyelven hozzáférhetők.

 

Ebben a készülékben is megtalálható az intelligens ECO mód: ha a nyomtató érzékeli, hogy csak egy vagy két oldalt kell elkészítenie, akkor nem fűti fel teljesen a beégető egységet és csökkentett tempóban nyomtat. Így az első nyomat elkészítésének ideje rövidül és az energiafogyasztás is csökken. A takarékosságot szolgálja a duplex modul, az 1,1 wattos készenléti áramfogyasztás és a színes nyomtatás felügyeleti lehetősége is. A duplex lehet a meghajtóprogramok alapbeállítása is.
Kétezer oldalas kapacitású tonerkazettákkal szállítják a készüléket, ha ezek kifogytak, akkor érdemesebb a nagyobb, 5 ezer oldalas tonerkazettákat választani. A négy kazetta külön cserélhető, ám a hosszabb távon (mintegy 20 ezer oldal) öregedő komplett fotóhenger - szakítva a kellékanyag kezelési hagyományokkal - már egyben felelős a négy alapszínért. Mindet összevetve hosszú távon is megfelelő monokróm költségekkel számolhatunk, a színes nyomtatási ebben az árkategóriában lehetne kicsit olcsóbb.

Monokróm nyomtatáskor a névleges teljesítményt hozta a készülék, színes tesztünkben a viszonylag összetett tesztoldalak miatt elmaradt ettől, de 10 oldalas dokumentum egy percen belüli elkészítése így is nagyon szép eredmény, az OKI C530dn egy nagyon erőteljes, gyors masina. A duplex használata csak elfogadható mértékben lassítja le, akár 8-10 ember is használhatja párhuzamosan.

Átlagos nyomatminőséget produkál a C530dn, kis mértékű szövetmintával a homogén területeken. Az alaptónus meglehetősen sötét, viszont rengeteg szín opció áll rendelkezésre, az automatikus mellett, irodai (színhőmérséklettel operáló) és grafikai színegyeztetés is beállítható és kérhetünk szürkeárnyalatos nyomatot. A felbontás az alapértelmezett 600 dpi-ről megemelhető szoftveresen optimalizált ProQ 2400 minőségig, az ezzel járó időveszteség nem jelentős, a részletesség kis mértékben javul. Nem sok haszna van viszont a Photo Enhance kapcsolónak, mely túlzottan is kiemeli a színeket és kontúrokat, így a fotókon sokszor egybeolvadnak az árnyalt területek.

Szokásos extra már évek óta az OKI-nál a Template Manager, ami segít kihasználni, hogy vastag névkártya kartonra és banner papírra is képes dolgozni a nyomtató. A kiadványszerkesztő szoftver alap változata ingyenesen jár az OKI nyomtatókhoz, segítségével könnyen szerkeszthetők meghívók, névkártyák, brossúrák, szalagcímek és egyéb irodai munkák.

Nagyon masszív konstrukció a C530dn, amely bőven elláthat nyomtatási teljesítménnyel egy irodát, emellett ára teljesítményéhez képest visszafogott. Színes kellékanyag költségei lehetnének kedvezőbbek, de az okos, pazarlást megelőző felügyeleti funkciók és a rövid munkákhoz kalibrált intelligens ECO mód ezen is kompenzálnak valamit. Csakúgy mint az ingyenes regisztrációval három évre kiterjeszthető garanciaidő. Összességében hosszú távú használatra vásárolt munkacsoportos nyomtatónak ajánlhatjuk olyan helyekre, ahol nagyobb részt ma is monokróm oldalakat vetnek papírra.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.