Hirdetés
. Hirdetés

Teszt: Sony Ericsson W580i

|

A W580i célcsoportja könnyen azonosítható: a telefon fiatal, városi, sportot és zenét kedvelő embereket szólít meg.

Hirdetés

A Sony Ericsson nagyon jó stratégiát választott, mikor a kiemelt funkció alapján Walkman és Cybershot márkájú telefonokat kezdett el gyártani. A fogyasztóknak így könnyebb kiválasztani a megfelelő készüléket, ezpedig a Sony Ericsson W580i telefon esetében sincs másként. A Walkman-készülék fehéres narancssárga színben pompázik. A kijelző alatt a Walkman logó, alatta pedig az igen csak hi-tech kinézetű tárcsa gomb található. A készülék tetejére került a Memory Stick Micro kimenet (512 megabájtos kártyával érkezett a telefon), belső memóriája viszont igen kevés, mindössze 12 megabájt.

Baloldalra kerültek a hangosító gombok, jobboldalra pedig a töltő csatlakozása. A telefon hátoldalát igen nehéz levenni - bár az is lehet, csak azért voltunk ilyen ügyetlenek, mert nagyon új telefonról van szó, és még nincs bejáratva a hátlapja. Akkumulátorból egy 930 mAh darab került a készülékbe. Ha levesszük a hátlapját, akkor egyes belső alkatrészek is láthatóvá válnak - ezt egy műanyag fedővel védik az avatatlan kezektől.

w580i.jpg

A Sony Ericsson készüléke online és offline, vagyis repülőgép-üzemmódban is használható - ám csak akkor, ha van benne SIM-kártya. Enélkül továbbra sem indul el, pedig ezt más gyártók már megoldották. Első bekapcsoláskor elindul az automatikus konfigurálás, ami rendkívül hasznos. Mivel Walkman telefonról van szó, a zenelejátszó indításához egy külön W gombot is tettek a telefonra, a központi navigációs gombok pedig a zenelejátszó működtetéséhez is használhatók. Jó készülékhez méltón, ha zenehallgatás közben érkezik a hívás, akkor a zenelejátszás rögtön megszakad, majd hívás befejezésekor automatikusan újból elindul.

A telefon érdekessége a Shake control funkció: ha megnyomjuk a W gombot és csuklónkkal egy tovább mozdulatot teszünk, akkor egy másik számra ugrik a zenelejátszó. Ezt azért teheti meg egyébként a készülék, mert beépített mozgásérzékelője van (pont mint a Nokia 5500-asnak). És ha már van beépített mozgásérzékelő, akkor lépésszámlálót is tettek a telefonba: ha megadjuk személyes adatainkat (magasság, súly, születési év, nem), akkor azt is kiszámítja, hogy mennyi kalóriát égettünk a napi mozgással. Számomra kiderült, hogy otthonról a munkahelyemig összesen 2500 lépés a távolság, ami 2,1 kilométernek felel meg. A távolság megtételével pedig 110 kalóriát égettem el, így a napi joghurtomat lelkiismeret-furdalás nélkül fogyaszthattam el.

Nemcsak a lépéseket számlálja a készülék, hanem a futás adatait is rögzíti: mekkora távolságot tettünk meg, mennyi idő alatt, mutatja átlagos sebességünket is. Mindez a Menü Fitnesz alpontjánál érhető el. Az eredményeket napra lebontva összesíti a készülék - ezek az adatok sajnos elvesznek, ha kivesszük az akkumulátort. Egy Java-alkalmazásnak köszönhetően ezeket az eredményeket grafikusan is megjeleníthetjük, vagy a különböző sporteseményeken szerzett érmeinket is nyilvántarthatjuk.

Kamerából egy 2 megapixeles darab került a készülékbe. A telefonban megtalálható a Sony Ericsson W880i-nél már említett, továbbra is nagyon szerethető VideoDJ videószerkesztési funkció. Egy EDGE-képes négysávos GSM készülékről beszélünk, 9 órás beszélgetési idővel és 370 órás rendelkezésre állási idővel, ami szerintük egészen jó.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.