Hirdetés
. Hirdetés

Tévézzen telefonján a Qualcomm chipjével!

|

A Qualcomm mai bemutatójának középpontjában a cég legfrissebb fejlesztése állt, egy olyan mobil televíziós chip, mely minden eddiginél hatékonyabban segítheti elő a tévéadások hordozható eszközökön való figyelemmel követhetőségét.

Hirdetés

Bár az új elektronikus erőforrás az Általános Közvetítő Modem (Universal Broadcast Modem - UBM) nevet kapta, egyelőre csak a három legelterjedtebb mobil televíziós szabványt támogatja: a FLO-t (Forward Link Only), mely a Qualcomm saját fejlesztése; a DVB-H t (Digital Video Broadcasting-Handheld); valamint az ISDB-T-t (Integrated Services Digital Broadcasting-Terrestrial). A kör további bővülése azért valószínűsíthető, mert más szabványok is egyre szélesebb körben terjednek el - mint például a Quallcomm fő riválisa, a Samsung nevével fémjelzett T-DMB (Terrestrial Digital Mobile Broadcasting), mely Dél-Koreában és Németországban már jelentős sikereket ért el.

Az UBM chip erőssége, hogy kompatíbilis több 3G (harmadik generációs) mobil távközlési technológiával, ilyen a CDMA2000 (Code Division Multiple Access) és a WCDMA (Wideband Code Division Multiple Access). A 3G technológiák jelentősége abban rejlik, hogy támogatják a multimédiás tartalmak átvitelét a mobil készülékekre, így lehetővé teszik a különböző televíziós adások vételét már mobiltelefonon is.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.