Hirdetés
. Hirdetés

Rejtett adatszolgáltatást indít a Windows-frissítés!

|

A Windows 7 legújabb biztonsági frissítésében telemetrikus elemeket is eldugott a Microsoft.

Hirdetés

Hirdetés

A júliusi frissítőkedden fontos biztonsági frissítést kapott a Windows 7, a KB4507456 jelzetű folt azonban a hírek szerint nem csak két sebezhetőséget és néhány szoftverhibát javít ki, de olyan telemetrikus funkciókat is engedélyez, amelyek korábban egy különálló frissítésben (a KB2952664-ben) kaptak helyet.

A 2019. március 7-én kiadott KB2952664-ről a Microsoft azt írja, hogy olyan diagnosztikákat hajt végre a Windows rendszereken, amelyek a Windows ökoszisztéma kompatibilitási státuszát értékelik ki, és segítenek a Microsoftnak javítani az alkalmazások és eszközök együttműködését.

Beavatott források szerint ez a frissítés is helyet kap a KB4507456-ban, ám hivatalos oldalán a Microsoft nem szól a telemetrikus elemekről, csupán a szoftver biztonsági vonatkozásait hangsúlyozza.

Ez egyébként nem az első eset, amikor a Microsoft hasonló technikát alkalmaz. A Windows 7-hez 2018. szeptemberében kiadott biztonsági frissítés szintén tartalmazott telemetrikus elemeket, csak az a különbsége, hogy akkor a cég legalább bejelentette ezt.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.