Hirdetés
. Hirdetés

Tizenöt éves a GSM

|

Július elején volt a világ első GSM-en alapuló hívásának tizenötödik évfordulója. Az Ericsson hálózatát a német Mannesmann üzemeltette.

Hirdetés

Azóta a GSM - a mobilkommunikáció globális rendszere - az egész világon forradalmasította a kommunikáció módját. Jelenleg körülbelül minden harmadik ember rendelkezik GSM-telefonnal világszerte (júniusban a GSM-előfizetők száma elérte a kétmilliárdos határt) - ez a világ összes mobilfelhasználójának 80 százaléka. Nincs mégegy olyan kommunikációs technológia, ami ilyen jelentős hatással bírt volna: a felhasználók számának tekintetében a GSM túlszárnyalja az internetet, a személyi számítógépeket és a vezetékes telefonokat is.

Jan Uddenfeldt, az Ericsson technológiai stratégiával foglalkozó vezető alelnöke, a következőket nyilatkozta: "A GSM folyamatosan növekszik, amióta 15 évvel ezelőtt kereskedelmi használatba helyezték. Az elmúlt tíz évben ez a növekedés exponenciális volt, és büszkén jelenthetem ki, hogy az Ericssonnak jelentős része van a technológia fejlesztésében. Ami a jövőt illeti, a továbbfejlesztett GSM technológia, mint például a 3G, néhány éven belül megduplázhatja az internetfelhasználást. A 3G technológia - különösen a fejlődő piacokon - gyakran az interneten rendelkezésre álló információ elérésének egyetlen módja."

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.