Hirdetés
. Hirdetés

Több árbevétel, kevesebb profit az Ericssonnál

|

Az Ericsson folytatja a költségcsökkentési intézkedéseket, ötezer alkalmazottat bocsát el.

Hirdetés

Az ötezres leépítés csak az alkalmazottakra vonatkozik, emellett az Ericsson csökkenteni fogja a tanácsadók és az ideiglenesen alkalmazott munkatársak számát is. Ezzel a svéd vállalat 10 milliárd korona (1,2 milliárd dollár) éves megtakarításra számít a következő pénzügyi év második felétől.

Carl-Henric Svanberg, a vállalat vezérigazgatója szerint az Ericssonnak fel kell készülnie az elkövetkezendő nehéz időszakra és mindent meg kell tennie, hogy megtartsa a jelenlegi piaci részesedését. A távközlési eszközöket gyártó cég 3,9 milliárd korona nettó profitot ért el a negyedik negyedévben, szemben az előző év azonos időszakában regisztrált 5,6 milliárddal. A teljes 2008-as évben a nettó profit 11,3 milliárd korona volt, közel fele az egy évvel korábbi 21,8 milliárdnak.

Ugyanakkor az eladások 23 százalékkal növekedtek a negyedik negyedévben és 11 százalékkal éves szintén, 208,9 milliárd koronára.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.