Hirdetés
. Hirdetés

Több BERTL'S Best díjat is elhoztak az OKI LED nyomtatók

|

A minőség, teljesítmény és környezetkímélő kidolgozás egyaránt számít monokróm és színes nyomtatóknál is. A gyártó bizakodó a LED technológia jövőbeni dominanciáját illetően, de miben más a LED, mint a lézer?

Hirdetés

Az OKI cég négy nyomtatója nyert a külföldön igencsak rangos BERTL's Best-díjért folyó versenyben, a gyártó sikerét főként saját fejlesztésű LED nyomtatótechnológiájának tulajdonítja.

A Business Equipment Research and Test Laboratories Inc. (BERTL) független tesztelő laboratórium az idei évben megjelent szoftver- és hardvermegoldásokat összehasonlító elemzésében a ?Legjobb teljesítményű színes nyomtató" elismerést idén a nálunk is kapható C530 és C330 készülékeknek, míg a ?Legjobb teljesítményű mono nyomtató" címet a B431-es és B411-es berendezéseknek ítélte.

A monokróm nyomtatóknál a részletes, 1200×1200 dpi felbontású grafikákat, az erőteljes feldolgozó egységet, a nagy kapacitásban is kapható kellékanyagokat és a környezetkímélő kialakítást díjazta a BERTL. A színes készülékeknél a precíz szemcse-elhelyezést, a költségkövető és színhasználat korlátozó funkciókat és a kétoldalas dokumentumok készítését gazdaságosabban kivitelező automatikus ECO módot emelték ki az oklevélen.

Az OKI saját, 20 éven át fejlesztett LED nyomtatófej technológiájára alapozza készülékei zömét, ami a kisebb méret, strapabírás és gyors működés alapja a gyártó szerint. (Itt nem lézersugár gerjeszti a képalkotó dob pontjait, hanem mikroszkopikus LED sorok által kibocsátott fényimpulzusok, így nincs szükség forgó tükör rendszerre, kevesebb a meghibásodási lehetőség és a helyigény.) Egyes elemzők szerint a LED technológia további fejlődése és térhódítása az elkövetkező években felgyorsul, háttérbe szorítva a lézer alapú nyomtatókat.

Nem csak az OKI, hanem a Xerox és a Brother is kifejlesztette saját LED nyomtató technológiáját, ezek - legalábbis bizonyos szegmensekben - valóban felválthatják majd a lézernyomtatókat.


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.