Hirdetés
. Hirdetés

Több fronton pereskedik a RIM

|

Több ág is húzza a RIM-et mostanában. Egyrészt csoportos pert adtak be ellene egy, a BlackBerry üzemeltetésében adódott leállás miatt (a szolgáltatás hétfőtől péntekig nem volt elérhető), másrészt pereskednie kell a BBX márkanév használatáért is.

Hirdetés

A Consumer Law Group (a továbbiakban CLG) kanadai ügyvédi iroda kedden a Quebeci Fellebviteli Bíróságon indított pert a RIM ellen azoknak a magánszemélyeknek a nevében, akik havi előfizetéses Blackberry telefont használnak, de telefonjaikról nem tudtak hozzáférni az e-mailjeikhez 2011 október 14-én.

"A per csak a kiesett idő alatt megtérítendő kárral foglalkozik. Mi sem egyértelműbb: ha pénzt fizetsz egy szolgáltatásért, meg kell kapnod. Ha nem kapod meg, akkor vissza kell adják a pénzedet" - nyilatkozta Jeff Orenstein, a CLG ügyvédje emailben.

A Blackberry üzemeltetésében adódott zavaroknak először csak Észak-Amerikában, de később már Latin-Amerikában, valamint Európában, a Közel-Keleten, Indiában és Afrikában is voltak károsultjai. A vállalat a kieséseket egy, az infrastruktúra-közegben elhelyezett kulcsfontosságú hálózati elem meghibásodásával indokolta. Bár a rendszert úgy tervezték, hogy ilyen hiba esetén lépjen életbe egy helyettesítő protokoll, ez sajnos az előzetes tesztelések ellenére sem volt működőképes megoldás.

A cég elnöke, Mike Lazaridis az eset után természetesen azonnal bocsánatot kért, majd később azt nyilatkozta, hogy a cég összes ügyfele ingyenesen tölthet le egy több mint 100 dollár értékű, fizetős alkalmazásból álló csomagot az App World piacteréből, mintegy engesztelésképpen a történtekért. Emellett azt is felajánlotta, hogy az ügyfelek egy hónapig ingyenes supportot kapnak.

A bíróság szerint az ingyenes applikációk letöltése nem kárpótolja az ügyfeleket az őket ért kárért, ezért a RIM-nek teljes felelősséget kellene vállalnia.

Egy másik ügy szintén igen kényes a RIM számára. A helyzet az, hogy egy szoftvercég hétfőn az Egyesült Államok Kerületi Bíróságán Új Mexikóban azzal vádolta meg a Blackberry-k gyártóját, hogy a RIM által használt BBX név már létező, levédett terméknév, és ezt a RIM nem használhatná. A Basic egy nappal a RIM bejelentése előtt kérte, hogy hagyjanak fel a BBX márkanév használatával.

A Basic elmondta, hogy az elmúlt héten jogi lépéseket is tett annak érdekében, hogy a BBX márkanév náluk maradjon. A RIM nem azonnal reagált a dologra, ám amikor megtette, akkor is csak annyit mondott, hogy nem érzi jogosnak a kérést, hiszen a két cég profilja annyira távol áll egymástól, hogy nem igazán zavarják egymás köreit.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.