Hirdetés
. Hirdetés

Több memória a laptopokban az új lapkáknak köszönhetően

|

Gyorsabb és energiahatékonyabb DDR4 memóriákat fejlesztett ki a Samsung PC-khez, tabletekhez, hibrid eszközökhöz és szerverekhez.

Hirdetés

A dél-koreai óriáscég megkezdte a laptopokba és hibrid eszközökbe szánt, gyorsabb és alacsonyabb fogyasztású DDR4 DRAM lapkák tömeggyártását a legújabb 10 nanométeres technológiával. Az első 8 gigabites lapkákat a szerverekben is alkalmazzák majd. A memória sebessége számottevően befolyásolja, hogy milyen gyorsan működik egy számítógép: az új lapkák maximális órajelfrekvenciája 3200 MHz, ami jelentősen meghaladja a korábbi DDR4 lapkák 2400 MHz-es frekvenciáját. A CPU-khoz és grafikus processzorokhoz hasonlóan a DRAM-ok is energiahatékonyabbak, ha a méretüket csökkentik. Az új lapkák 10-20 százalékkal kevesebbet fogyasztanak, mint a 20 nanométeres technológiával gyártott korábbi DDR4 memóriák.

Hirdetés

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.