Hirdetés
. Hirdetés

Több mint 10 ezer fiókot törölt a Twitter a választások előtt

|

Az automatizált fiókok félrevezető információkat terjesztettek a Democratic Congressional Campaign Committee szervezet szerint.

Hirdetés

A közösségi oldal több mint 10 ezer olyan, automatizált üzenetküldő fiókot törölt szeptember és október folyamán, amelyek demokrata pártbeli szimpatizánsnak tüntetve fel magukat arra buzdítottak, hogy az emberek nem menjenek el szavazni a novemberi 6-i amerikai választásokon. Ez a szám igen alacsonynak tűnik ahhoz képest, hogy a Twitter korábban több milliónyi fiókot szüntetett meg azért, mert félrevezető információkat terjesztettek a 2016-os amerika elnökválasztás előtt. A fióktörléseket ugyanakkor sikerként könyvelheti el az amerikai képviselőházi helyekért versenybe szálló jelölteket támogató Democratic Congressional Campaign Committee (DCCC) szervezet.

Hirdetés

A DCCC azért indította el idén a fióktörléseket elérő kampányát, mert 2016-ban több milliónyi Twitter és más közösségi média fiókból terjesztettek negatív és hamis információkat Hillary Clinton elnökjelöltről és más demokrata képviselőjelöltekről, s ezekre a szervezet akkor nem volt képes reagálni.

A törölt fiókok egyik üzenete például arra kérte a demokrata párttal szimpatizáló férfi szavazókat, hogy ne éljenek alkotmányos jogukkal, mivel ezzel elnyomnák a női szavazók hangját. A DCCC saját rendszert fejlesztett ki a közösségi szolgáltatásokon létrehozott, automatizált fiókok azonosítására és jelentésére, amely az indianai egyetem számítógépes kutatói által kifejlesztett Hoaxley és Botometer eszközökre épült. Ezek lehetővé teszik az automatizált fiókok, más néven botok azonosítását, valamint analizálják, hogy a fiókok miképpen terjesztik az információkat a vizsgált témákban.

A Hoaxley és Botometer eszközt mindenki számára ingyenesen hozzáférhetővé tettük, mivel az embereknek joguk van tudni, hogy melyek a botok és melyek nem, mondta Filippo Menczer, az indianai egyetem számítástechnikai professzora. A DCCC több partnerrel is együttműködik a téves, rosszindulatú kampányinformációk felkutatásában. Ezek közé tartozik a RoBhat Labs cég, amely botok és politikai színezetű üzenetek detektálására fejlesztett ki technológiát. A RoBhat Labs a botaktivításról szóló jelentéseket készít a DCCC számára, azt azonban nem tudják megmondani, hogy ki áll a tevékenységek mögött, ezt ugyanis a Twitter elfedi a nyilvánosság elől, nyilatkozta Ash Bhat, a vállalat társalapítója.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.