Hirdetés
. Hirdetés

Többsávos Samsung TV-chipek

|

A multi-standard dekóder és többsávos rádiófrekvenciás tuner chip a mobiltévés technológiákat is támogatja.

Hirdetés

A chipek a DVB-H/T, a DAB-IP, az ISDB-T valamint a földi sugárzású DMB formátumokkal is kompatibilisek, így a világon szinte bárhol alkalmazhatók a digitális mobil televíziójelek vételére. A multi-standard, többsávos mobil TV chip számos iparági szabványt képes értelmezni, és lehetővé teszi, hogy egyetlen készülékkel fogjuk a műsorokat, így nincs szükség a mobil TV-s alkalmazások folyamatos váltogatására.

"Noha új piacról van szó, hatalmas növekedési lehetőséget látunk a mobil TV alkalmazásokban" - fogalmazott Yiwan Wong, a Samsung System LSI Division és Félvezető Üzletág alelnöke. "A termékek folyamatos európai és ázsiai bemutatkozásával összhangban a Samsung is örömmel mutatja be a mobil TV chip-jét, méghozzá olyan szolgáltatásokkal, amelyek a legmesszebbmenőkig megfelelnek a mobil TV ipar elvárásainak."

mobiletvchipset_1.jpg

A multi-standard dekóder, amely az analóg jeleket alakítja digitálissá, kompatilbilis a DVB-H/T, a T-DMB, a DAB, a DAB-IP és az ISDB-T 1 szabványokkal. A Samsung a 65 nanométeres gyártástechnológiával készíti a chipeket. A jelek magas vételi aránya a chipek legfontosabb jellemzője, ráadásul a gyártó szerint nem igényel külső, alacsony zajszint-erősítőt (LNA - Low Noise Amplifier) és további memória bővítést. A többsávos rádiófrekvenciás tuner, amely a műsorok analóg jeleit veszi, egyszerűsített áramköri struktúrával készül, és általános célú TV tunerként is használható, amely az Európában és az Egyesül Államokban széles körben használatos UHF, VHF és L-sávot is képes értelmezni.

Az új chip kétféle változatban érhető el. Egyrészt két különálló termékként, másrészt SiP (System-in-chip) változatban, amelynek az az előnye, hogy a tunert és a dekódert egyetlen modulban, összeépítve tartalmazza.

A Samsung új chipjének hamarosan tömeggyártása hamarosan elkezdődik, várhatóan 2007. negyedik negyedévében már elérhető lesz. Itthon a Samsung nem hivatalos becslései szerint 2008 második félévétől számíthatunk a DVB-T sugárzás hivatalos elindulására, potenciálisan a jelenlegi tesztadások során használt MPEG2, vagy akár a korszerűbb MPEG4 kódolással.


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.