Hirdetés
. Hirdetés

Tönkreveri az Android-mobilokat az iPhone

|

Az első negyedévben az iPhone 11-ből 19,5 millió darab talált gazdára, a legnépszerűbb androidos mobilból, a Samsung Galaxy A51-ből csak 13,6 millió.

Hirdetés

Nem új hír, hogy az iPhone a legkelendőbb okostelefon világszerte, az viszont figyelemre méltó, hogy a koronavírus-járvány dacára az Apple modelljein belül továbbra is az iPhone 11 a legnépszerűbb választás. Az Omdia legfrisebb adatai szerint az első negyedévben az iPhone 11-ből 19,5 millió darabot adtak el, ami brutális javulás a tavalyi első negyedév bajnokának, az iPhone XR-nek a 13,6 milliójához képest.

Hirdetés

A friss statisztikákból az is látszik, hogy az iPhone 11 sokkal népszerűbb androidos riválisáinál. Az Android-világ negyedéves győztese, a Samsung Galaxy A51-e, amelyből 6,8 millió fogyott: ez persze nem kevés, de eltörpül az iPhone 11 közel húszmilliójához képest.

Az Apple egyébként összesen négy iPhone modellel tudott bekerülni a legjobb tízbe. A Samsungnak is négy mobilja van a legjobbak között, de a csúcsmodell, a Galaxy S20+ 5G csupán kilencedik a maga 3,5 milliós eladási számával.

A két nagy gyártó közötti különbséget jól mutatja,hogy a négy iPhone összesen 32,2 millió eladást generált, a Samsung legkelendőbb mobiljai pedig csak 17,6 milliót.

Az Apple igencsak elégedett lehet az első negyedévi adatokkal, mert nem csupán megőrizte pozícióját az okostelefon-piacon, de a járvány ellenére még erősíteni is tudott tavalyhoz képest. Az a tény pedig, hogy a tavalyi első  negyedévben a legkapósabb modelljükből 13,6 millió fogyott, idén 19,5 milló, azt is jelzi, hogy az Apple új generációs iPhone-ja sokkal sikeresebb, mint elődje.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.