Hirdetés
. Hirdetés

Top 5: kik állnak a tablethegy csúcsán?

|

A IHS iSuppli közzétette kutatását 2011 legnagyobb tabletgyártóiról, és a legjobban fogyó táblagépekről.

Hirdetés

A tánc még csak most kezdődik a tabletpiacon, hiszen a Google bemutatta saját táblagépét Nexus 7 néven, amellyel komoly szereplőjévé válhat a szegmensnek, s a Microsoft Surface megjelenése is újabb fordulatokat ígér a jelenleg még iPad uralta szegmensben.

Tisztán még nem lehet látni a várható fejleményeket, mert mind a Google, mind a Microsoft esetén feltételezhető, hogy saját hardverük bemutatásával éppenséggel a tabletekhez kapcsolódó gyorsan növekvő szoftverpiac status quoját akarták megbolygatni. Erre meg is van minden okuk, mert az eladott táblagépek 62 százaléka Apple gyártmány volt, Apple szoftverekkel ellátva.

Az IHS iSuppli a következő felvételt rögzítette 2011-ről.

Gyártó

Termék

Globális eladás, millió db

Piaci részesedés, %

Apple

iPad

40,5

62

Samsung

Galaxy

6,1

9

Amazon

Kindle Fire

3,9

6

Barnes & Noble

Nook

3,3

5

AsusTek

Transformer

2,1

3

Egyéb

 

9,4

14

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.