Hirdetés
. Hirdetés

Toshiba SSD meghajtók jövőre

|

A Toshiba flash-alapú, szilárdtest meghajtókkal szerelt noteszei rövid rendszerbetöltési időt és alacsony fogyasztást kínálnak.

Hirdetés

A jövőre várható NAND flash-alapú meghajtók háromféle méretben érkeznek majd, 32, 64 és 128 gigabájt kapacitással. A magas flash memória árak eddig erősen korlátozták az ilyen meghajtók adoptációját, de a Toshiba és az olyan egyéb gyártók, mint a Samsung is, arra számítanak, hogy felfut a gyártás, ami leszorítja az árakat. A szilárdtest meghajtók (Solid State Drives - SSD) sokkal ellenállóbbak a fizikai behatásokra, mint a forgó mágneslemezeket tartalmazó mechanikus társaik és egyáltalán nem keltenek zajt. Az év elején noteszgépeit látja majd el a cég SSD meghajtókkal, míg pusztán csak a szilárdtest meghajtók kereskedelmi forgalmazása később kezdődik majd.

toshibassd.jpg
A Toshiba a SATA felületű meghajtókat a jövő év első három hónapjában kezdi majd gyártani, akkor még úgynevezett modul kivitelben, melyek leginkább egy PCMCIA kártyára emlékeztetnek (képünkön). Májusban kezdődik meg az 1,8 és 2,5 hüvelykes méretű, a merevlemezek szabványainak megfelelő meghajtók gyártása. A Toshiba SSD-k maximális olvasási sebessége 100 megabájt körül lesz másodpercenként, míg írási sebességük 40 megabájt. Élettartamukat 1 millió órára (körülbelül 114 évre) teszik.

Az SSD-kkel kapcsolatban más gyártók sokkal szerényebb terveket dédelgetnek. Még szeptemberben a HP úgy nyilatkozott, hogy dolgoznak SSD-vel felszerelt noteszgépek bemutatásán, de csupán 64GB kapacitással.

A Samsung a múlt hónapban kezdte meg az 1,8 és 2,5 hüvelykes meghajtók prototípusainak előállítását, de azt nem árulták el, hogy mikor lesznek a kereskedelmi forgalomban is hozzáférhetőek. Hasonlóképp az Intel is bejelentett SSD terméket. A SanDisk már gyárt ugyanilyen szilárdtest meghajtókat, de beszámoltunk a Vaulter nevű termékükről is, mely párhuzamosan működik a PC merevlemezével.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.