Hirdetés
. Hirdetés

Tovább élhet a Windows Live Mesh

|

A Live Sync halálával újjászületett a Mesh. Ez 3 gigabájt plusz ingyenes tárhelyet is jelent.

Hirdetés

Júniusban, az új Windows Live Essentials első publikus béta verziójának az érkezésekor a programcsomaggal kapcsolatban az egyik fő érdekesség az volt, hogy megjelent a Live Mesh képességekkel felvértezett Live Sync. A két technológia ötvözése miatt azonban az egyik nevet el kellett hagyni, így a Microsoft úgy döntött, hogy megszünteti a Live Mesh-t, amely a jövőben a Live Sync-en belül élhet tovább.

 

 

 

 

Az elmúlt héten azonban változtatott a redmondi szoftvercég az álláspontján. A Windows hivatalos blogján ugyanis bejelentette, hogy a Live Sync megoldását Live Mesh-re kereszteli át, így végül az előbbi terméknévnek kell búcsút intenünk.

A változások azonban nem merülnek ki az átkeresztelésben. A Live Essentials programcsomagban (amely tartalmazza többek között a Messenger, Fotótár és Mail klienseket is) megtalálható szoftvernek a készítői ugyanis optimalizálták az alkalmazás kódját, így az elmondásuk szerint kevesebb memóriát foglal le, s kevésbé (30 százalékkal) terheli a processzort. Természetesen az alapfunkció nem változott, azaz a Live Mesh a továbbiakban is képes lesz szinkronizálni a felhasználók fájljait a Microsoft felhője (devices.live.com), valamint számítógépei és egyéb eszközei között.

A redmondi szoftvercég mérnökeinek az elmondása alapján a Live Sync (azaz innentől Mesh) publikus bétáját eddig 240 ezer tesztelő próbálta ki, akik átlagosan 675 darab, egyenként 1,8 megabájt méretű fájlt töltöttek fel a Microsoft felhőjébe, így fiókonként 240 megabájtot lefoglalva. Habár a jelek szerint a felhasználók zöme nem használja ki a rendelkezésre álló 2 gigabájtos tárhelyet (mindössze a tesztelők 2 százaléka jutott el 1,5 gigabájtig), a redmondi szoftvercég mégis a növelés mellett döntött, s 5 gigabájtosra hizlalta a rendelkezésre álló területet.

Nyomtatásra kész a Word Web App

A Microsoft párhuzamosan a múlt héten frissítette a webes Office alkalmazásait is. Talán e téren a legfontosabb újdonság, hogy a Word böngészőben futó változata már képes nyomtatásra, így e művelethez nem kell az Office kliensekbe letölteni az online szerkesztett állományokat. A webes Excel pedig új diagramokat és automatikus kiegészítést, míg a PowerPoint Web App új témákat és ClipArt ábrákat kapott.

 

 

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.