Hirdetés
. Hirdetés

Tovább zakatol az internet

|

A MÁV újabb vonatokat köt a világhálóra.

Hirdetés

Az Egerbe közlekedő gyorsvonatok többségén, egyes, Békéscsaba irányába induló intercity vonatokon, valamint a nyári menetrendben a Balaton északi partján közlekedő szerelvényeken is lesz ingyenes internetszolgáltatás - értesült a HavariaPress.

Hirdetés

A MÁV-START tavaly bevezetett fedélzeti wifi-szolgáltatása rendkívül népszerűvé vált igen rövid idő alatt. A vasúttársaság adatai szerint, az elővárosi és egyes távolsági vonalakon igénybe vehető szolgáltatást 2013 márciusától ötmilliónál is többször használták az utasok.

A MÁV-START eddig hétszáz kocsiját szerelte fel wifi-csatlakozással. A szolgáltatás idén tovább bővül: a nyár végére az Egerbe közlekedő gyorsvonatok többségén, az egyes Békéscsaba irányába induló intercity vonatokon, valamint a nyári menetrendben a Balaton északi partján közlekedő Kék hullám és Katica szerelvényeken is igénybe vehetik az utasok az ingyenes vezeték nélküli internetelérést. Emellett a MÁV áprilistól a három budapesti főpályaudvaron, a Déliben, a Keletiben és a Nyugatiban, valamint két vidéki vasútállomáson, Debrecenben és Keszthelyen is elérhetővé tette az ingyenes wifit.

A magyar vasúttársaság fejlesztése Európában is figyelemre méltó, az internetkapcsolattal ellátott kocsik száma (és a teljes díjmentesség is )kiemelkedőnek számít. Jelenleg már az egész budapesti elővárosi hálózaton, valamint az intercity forgalomban a Miskolc, Nyíregyháza, Debrecen, Pécs, Szeged és Szombathely irányába közlekedő vonatokon, továbbá öt állomáson használhatják a díjmentes internetszolgáltatást az utasok. Az Eger, Békéscsaba, és a Balaton északi partján közlekedő szerelvények körét az utasok visszajelzései alapján választotta ki a MÁV-START, az őszi hónapokra így elérheti a nyolcszázas darabszámot a wifivel felszerelt kocsik száma.

 

Az igénybe vehető sávszélesség a hírportálok, közösségi oldalak olvasását, levelező rendszerek használatát teszi lehetővé. Az eddigi adatok alapján a keresőoldalak a legnépszerűbbek, ezt követik a közösségi oldalak és a levelezéshez használható portálok, valamint a hírgyűjtők. A nyíregyházi és a miskolci vonalon a legnagyobb az adatforgalom.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.