Hirdetés
. Hirdetés

Továbbfejlesztettek egy hasznos Windows-funkciót

|

Immár tetszőleges alakú részletről készíthetünk képernyőfotókat.

Hirdetés

Hirdetés

Sokszor használjuk a képernyőfotó funkciót, amikor gyorsan meg akarunk örökíteni valamilyen érdekes információt. Korábban a Windows csak az egész képernyő, vagy egy programablak "lefotózását" tette lehetővé. Az októberi Windows 10-frissítés (October 2018 Update, 1809-es verzió) újdonságával, a Metszet és vázlat eszközzel immár téglalap alakú vagy tetszőleges formájú metszetet is készíthetünk a képernyő kívánt részéről.

Nem kell mást tennünk, mint alkalmazni a Windows gomb + Shift + S billentyűkombinációt, majd kiválasztani a metszési módot a képernyő tetején megjelenő eszköztárról, majd az egérrel végigsöpörni a kívánt területen. A metszet a Vágólapra kerül, ahonnan egy egérkattintással betölthető a Metszet és vázlat eszközbe további szerkesztés, illetve mentés céljából. A Vágólap később a Windows gomb + V kombinációval hívható elő.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.