Hirdetés
. Hirdetés

Trump behódolt a mesterséges intelligenciának

|

Az amerikai elnök technológia tanácsadója szerint az elnök nem szándékozik korlátozni az AI fejlesztését, noha tisztában van vele, hogy az állásokat veszélyeztet.

Hirdetés

Hirdetés

A Trump-adminisztráció nem áll a mesterséges intelligencia (AI) fejlesztésének útjába, mondta egy vezető kormányisztviselő, bár tisztában vannak vele, hogy ez a technológia állásokat veszélyeztet.

A Fehér Házban rendezett találkozón, amelyen olyan cégek vettek részt, mint a Google, a Facebook és az Amazon.com., Michael Kratsios technológiai tanácsadó elmondta, hogy Trump elnök nem akarja senkinek megszabni, mit kutathat vagy fejleszthet, és a lehető legnagyobb szabadságot szeretné biztosítani a tudósoknak és a mérnököknek, hogy új felfedezésekkel ajándékozzák meg az Egyesült Államokat.

Az AI és a mély tanulás ugyanakkor etikai kérdéseket is felvet az ellenőrzés, az adatbiztonság, a kiberbiztonság, és a munkahelyek kapcsán, mondta el Kratsios.

A Fehér Ház, amelyet a tudósok korábban hevesen támadták a klímaváltozással kapcsolatos álláspontja miatt, most azt ígéri, hogy támogatni fogja az AI fejlesztését, és olyan szervezetet hoz létre vezető szakemberekből, amely áttekinteni a prioritásokat, és koordinálja az állami beruházásokat.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.