Hirdetés
. Hirdetés

Trust Wireless Media Center Keyboard

|

Ha valaki tévéállványlakó, médialejátszó PC-t akart építeni, akkor nem volt túl sok "PC-távirányító billentyűzet" választása - eddig.

Hirdetés

A Microsoft a Remote Keyboard for Media Center Edition nevű készséget pont erre a feladatra fundálta ki, a maga ölbe vehető kialakításával, integrált, joystick-szerű egérpótlékával és tíz méter körüli hatótávolságával. És akkor a Trust látá, hogy ez jó! A Wireless Media Center Keyboard-juk mintha édes öccse lenne a Redmondban születettének. Öccse, mert kisebb. A billentyűket zanzásították, a kiosztás egészen absztraktra sikerült, az "Insert, Delete, End, Home" és társaik meglepő helyekre kerültek.

Világos, hogy a mediajátszó PC-ket viszonylag ritkán használják enciklopédiák begépelésére, de ez a kiosztás felér egy büntetéssel ha mégis szöveget szerkeszteni szeretnénk vele és még a régi iskola hívei vagyunk, akik használják a "TAB-ot", és a "Page Up", valaminz a "Page Down" lehetőségeket is. Maguk a billentyűk viszont annál jobbak, hogyha valaki - ismét csak a régi iskola hívei előnyben - a hosszú leütési utat bejáró, kattogós fajtát preferálja. A jobb felső sarokba helyezett hanyattegérrel azonban semmi gondunk sincs, kellemesen és kényelmesen használható arra, amire szánták. A bal és jobb egérgombok a billentyűzet téglatest formájának legszélesebb, de legvékonyabb élén kaptak helyet, a két csücsökben - a játékkonzolok kontrollereinek bizonyos gombjaihoz hasonlóan.

trustmck.jpg

A bal kézhez eső médiavezérlő - lejátszás, léptetés, hangerő, némítás - gombok tökéletesek, a felettük lévő gördítő azonban valahogy túlzottan süllyesztettre és nehezen tekerhetőre sikeredett. Egyszerűen nem áll ki eléggé a kis hordó ahhoz, hogy egyszerre elég sornyit lehessen vele tekerni. Praktikus viszont, hogy a billentyűzet aljában kis üreg található az USB-kulcs küllemű és méretű adóvevő egységnek, melyet a gépbe kell dugnunk. A felső részen kialakított kilenc funkcióbillentyű az internetböngészést és a leveleink lehívását hivatott egyszerűbbé tenni. A két AAA ceruzaelemmel működő billentyűzet - meglepő módon - kompatibilis az Xbox 360 játékkonzollal és a Mac OS X-szel is, és természetesen bármelyik Windows XP és Vista változattal.

Örvendetesnek találjuk, hogy a Trust, metál-világoskék keretű billentyűzetével is megjelent a médiajátszó PC-ket kiszolgáló, mutatóeszközzel kombinált billentyűzetek piacán, de a minden hagyománnyal szakító, szinte megszokhatatlan billentyűkiosztás miatt nem szerettünk bele. Az árát - a piacon eddig gyakorlatilag egyeduralkodó Microsoft féléhez viszonyítva - is magasnak találjuk.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.