Hirdetés
. Hirdetés

Túlbecsülik agilitásukat a vállalatok

|

Sok cég azzal sincs tisztában, hogy a felhőalapú platformszolgáltatásokkal miként növelhetné ténylegesen a versenyképesség fontos elemének tartott agilitását.

Hirdetés

Minderre az Oracle Cloud Agility felmérése világított rá, amelynek készítői világszerte 2263, globális piaci jelenléttel bíró vállalatnál dolgozó szakembert kérdeztek az agilitásról és a PaaS (platform as a service) szolgáltatásról.

A megkérdezettek többsége (64 százalék) agilisnek tartja vállalatát, azaz olyan szervezetnek, amely gyorsan válaszol az üzleti környezet változásaira, többek között termékek és szolgáltatások rövid átfutású bevezetésével. A felmérés résztvevőinek 81 százaléka az agilitás üzleti jelentőségével is tisztában van, ilyen arányban mondták ugyanis, hogy az üzleti alkalmazások gyors fejlesztése, tesztelése és bevezetése olyan képesség, amely fontos vagy egyenesen döntő a vállalat versenyképessége szempontjából. Mintegy harmaduk (29 százalék) véli úgy, hogy napjainkban az alkalmazások hatékony mobilizálásának képessége a versenyképességet leginkább befolyásoló tényező.

Kiderült ugyanakkor az is, hogy a cégek több mint fele (52 százaléka) nem rendelkezik olyan IT infrastruktúrával, amelyre támaszkodva kivédhetné a versenytársak nagyobb agilitásából fakadó veszélyeket - miközben 27 százalékuk az üzletre nézve éppen ezt tartja a legnagyobb fenyegetésnek.

Figyelemre méltó, hogy a megkérdezett vállalatok közel fele (49 százalék) nem tudja a munkaterhelést mozgatni a nyilvános, a magán- és a hibrid felhők között, illetve nem tudja házon belül futó alkalmazásait a felhőbe vinni. A felmérésben részt vevő cégek 50 százaléka tud 6 hónapnál rövidebb idő alatt mobilalkalmazást fejleszteni, tesztelni és bevezetni, egy hónap alatt csupán 30 százalékuk.

Eközben a válaszadók mindössze harmada (32 százalék) mondta, hogy tisztában van a PaaS szolgáltatások agilitásnövelő képességével, de csaknem ugyanennyien (29 százalék) ismerték be, hogy egyáltalán nem értik a felhőalapú platformok lényegét.

A felhőalapú megoldások gyorsabb megismertetése érdekében az Oracle Central and Eastern Europe (CEE) ezért új csomagot jelentett be régiónkban olyan vállalatoknak, amelyek az első lépéseket teszik a felhő irányába, illetve a bevezetés korai szakaszában járnak. A Fast Cloud elnevezésű csomag adatbázis- és Java-tesztkörnyezetek kialakításához kínál megfizethető megoldást. Teljes fejlesztő- és tesztplatform mellett az Oracle Consulting egynapos személyes támogatását is tartalmazza a csomag, ezzel is segítve a közép-kelet-európai vállalatokat nyilvános felhőben futó megoldásaik kiépítésében.

- Fast Cloud csomagunk költséghatékony megoldást ad azon vállalatoknak, amelyek szeretnék kiaknázni a felhő rugalmasságában rejlő lehetőségeket, de még aggódnak a felhőbe költözés miatt - mondta Sorin Mindrutescu, az Oracle CEE PaaS-vezetője. - Most könnyen kipróbálhatják első felhő alapú adatbázisukat, vagy Java- és adatbázis-felhőszolgáltatásukat, amely alapul szolgálhat a jövő összetett, vállalati szintű felhőprojektjeihez.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.