Hirdetés
. Hirdetés

Turnéra indultak a fővárosok

|

Győrből indult útjára az Európa Kulturális Fővárosa címet elnyert településeket beutató, országos szabadtéri fotókiállítás.

Hirdetés

A HP Képalkotási és Nyomtatási Üzletága 2006. novemberében hirdetett nemzetközi fotópályázatot hivatásos fotósok, fotóművészek részére "A kultúra Európája - az urbanitás kultúrája" címmel. "A kezdeményezés célja az volt, hogy európai fotóművészek műfaji megkötöttség nélkül mutassák be a sokszínű kontinens városait, illetve az Európa Kulturális Fővárosa címet elnyert települések városi kultúráját" - mondta Czinege László, a HP vezérigazgató-helyettese a csütörtöki kiállításmegnyitón Győrben. Az elismerést egyébként 1985 óta ítélik oda, és Európa-szerte eddig 36 település nyerte el a címmet. Magyarországot 2010-ben Pécs képviseli a sorban.

Az országos turné keretében megtekinthető 40 kiállított fényképet közel 700 fotó közül választotta ki a nemzetközi zsűri. A pályázó fotósok között több nemzetközileg elismert hazai és külföldi alkotót is találhatunk. A felvételeken többek között Párizs, Lisszabon, Graz, Pécs, vagy éppen az idei Kulturális Főváros, Nagyszeben épületei, terei és lakói jelennek meg.

A szabadtéri fotókiállítás, melynek képei nagyformátumú HP-nyomtatókon készültek, országszerte látható lesz - Győrt követően Egerben, Miskolcon, Debrecenben, Sopronban, Budapesten és végül Pécsett is megcsodálhatjuk az európai városokról készült "óriásalbumot". A látogatók minden állomáson szavazhatnak az általuk legjobbnak ítélt képre. A kiállítás-sorozat végén a legtöbb szavazatot kapott fotó alkotóját közönségdíjjal jutalmazzák a szervezők.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.