Hirdetés
. Hirdetés

Ügyesebben dolgozik össze a Teams és az Outlook

|

Az elektronikus levelek mellékleteit immár egy lépésben át lehet vinni az Outlookból a Teamsbe. Korábban köztes állomásként az asztalt is használni kellett a fájlmozgatáshoz.

Hirdetés

A Microsoft egy olyan hasznos kiegészítő terjesztését kezdte meg, amellyel a Microsoft 365 és Office 365 felhasználók takaríthatnak meg egy lépést, ha az Outlook és a Teams között mozgatnak csatolmányokat. A frissítést megelőzően sok Outlook és Teams felhasználó panaszkodott arra, hogy az email ablakból előbb az asztalra kell áthúznia a levelek PDF, Word és Excel mellékleteit, és csak azután húzhatta át őket a Teamsbe.

Hirdetés

Feltehetnénk persze a kérdést, hogy vajon miért nem került eleve az a szolgáltatás a szoftverekbe, de a kekeckedés helyett inkább örüljünk, hogy a funkció megszületett. A hírt egy Microsoft Teams mérnök jelentette be a Teams felhasználói fórumon, ahol egyébként már 2016-ban hiányolta valaki a szolgáltatást.

A Microsoft egy olyan eszközön is dolgozik, amely a Teams ingyenes változatának felhasználói számára lehetővé tenné a naptár használatát megbeszéléseik ütemezéséhez. Ez a szolgáltatás jelenleg tesztelés alatt áll, de remélhetőleg nemsokára szintén hozzáférhetővé válik.

A Teamsnek egyébként a jelek szerint jót tesz a szoros verseny.  A Teams-csevegésből a Microsoft például eredetileg egyáltalán nem kínált ingyenes változatot, és csak a Slack díjmentes ajánlata kényszerítette rá erre a lépésre a koronavírus-járvány első hulláma idején. A Zoom nyomására pedig az ingyenes videohívásokat is kibővítette az értekezletek rögzítésének lehetőségével: ez az opció korábban csak az Office 365 felhasználói számára állt nyitva. A fejlesztő ezenkívül azt is lehetővé tette az ingyenes Teams-felhasználók számára, hogy meetingeket hozzanak létre.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.