Hirdetés
. Hirdetés

Új adattárolási rendszer az IBM-től

|

Kifejezetten a cégek adatkezelési és feldolgozási folyamatainak optimalizálására dobta piacra az IBM a Storwize V7000-et.

Hirdetés

A múlt hét végén mutatta be az IBM új, középkategóriájú lemeztároló rendszerét, az IBM Storwize V7000-et. A rendszer fő erőssége a gyors adattovábbítás, amelynek kiemelkedő szerepe leginkább az interneten és mobilon bonyolított tranzakciók feldolgozásában mutatkozik meg. Az IBM Storwize V7000 segítségével egyszerűbbé válnak a rendszerfelállítás és -karbantartás adminisztrációs feladatai is. A versenytársak termékeihez képest az IBM új megoldása - a 2,5 hüvelykes meghajtók használatával - akár 67 százalékkal kisebb tárhelykapacitást igényel, vagyis marad hely a jövőbeni növekedéshez. A hatékony tárolást egy fokozottan integrált, korszerű szoftver is támogatja, mely mentesíti az ügyfelet a további rendszer-összetevők későbbi beszerzésétől.

A V7000-el kapcsolatban a gyártó kiemelte az IBM System Storage Easy Tier szoftver adta lehetőséget: az Easy Tier automatikusan helyezi át a leginkább használt adatállományokat (például tranzakciók) a gyorsabb teljesítményt nyújtó SSD meghajtókra. Az adattároló típusok rangsorolásával a napjainkban fokozódó jelentőségű analitikai folyamatok gyorsabban férnek hozzá a releváns adatokhoz. A másodlagos fontosságú (ritkábban használt) adatok költséghatékonyabb tárolási technikával kerülnek megőrzésre. A rendszer összteljesítménye az optimalizációval akár 200 százalékkal nőhet.

A rendszer része a ProtecTIER deduplikációs technológa: a duplikált adattartalom kiszűrésével jelentősen növelhető a tárolási hatékonyság. Valós idejű kompresszió segít takarékoskodni a háttértár kapacitással - ezek hatékonysága természetesen a konkrét alkalmazástól, a tárolt adatok jellegétől nagyban függ.

Az IBM Research fejlesztette ki a vállalat Scale-out Network Attached Storage (SONAS) rendszerét, amelynek segítségével több petabájtnyi információ tárolható egyetlen rendszeren belül. Az XIV és a SONAS együttes alkalmazásával az ügyfelek megoldhatják számítási felhőik teljeskörű tárolási igényeit.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.