Hirdetés
. Hirdetés

Új eszköz forradalmasíthatja a webes kereséseket

|

Egy Sydney-ben kifejlesztett, új keresőmotorba szánt eszközt vásárolt a Google azzal a szándékkal, hogy az hamarosan forradalmasítja az információszerzést az interneten. A szövegkereső megoldás legnagyobb érdekessége, hogy egy ausztrál egyetemista fejlesztette.

Hirdetés

Az Orion névre keresztelt fejlett szövegkereső algoritmust az ausztráliai NSW egyetem egyik hallgatója, Ori Allon fejleszti, oktatója, Dr. Eric Martin segítségével. Az Orion lényegesen lerövidíti a keresési időt, azáltal, hogy a már meglévő kereső motorokkal dolgozik együtt, és azokat bővíti ki funkcionálisan.

Ahelyett, hogy weboldalakat keresne a neten, amelyek a megadott kulcsszavakat tartalmazzák, majd kilistázza a linkeket; az Orion inkább csak kibővített szövegrészleteket jelenít meg, így nincs szükség a linkek megnyitására.

Az új eszköz iránt a Google mellett a Yahoo is érdeklődött, ám előbbi vállalat gyorsabb volt, és már meg is vásárolta az algoritmus használati jogait. A 26 éves Allon azóta a Google kaliforniai főhadiszállásán dolgozik.

Dr. Martin, a felügyelő tanár szerint az Orion lényegesen leegyszerűsíti majd a felhasználók számára az információgyűjtést, azáltal, hogy nem lesz szükség a találatok egyenkénti megtekintésére. Ezzel megy el a legtöbb felesleges idő. Elmondta továbbá, hogy a tavaly márciusban indult projekt még korán sincs kész, feltehetőleg további 12-18 hónapnyi fejlesztés áll előttük.

A Google-lal kötött több millió dolláros megállapodásból természetesen az egyetem is részesül majd.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.