Hirdetés
. Hirdetés

Új eszközöket és funkciókat jelentettek be a Synology 2023 rendezvényen

|

Számos megoldás érkezett az egyre növekvő tárolási igényekre, az adatbiztonságra, a mobilitásra, végül pedig a helyi és a távoli tárolás egymást kiegészítő jellegére a felhőben.

Hirdetés

A Synology olyan jövőbeli megoldásokról rántotta le a leplet, amelyek a hibrid felhőarchitektúrák erejével és rugalmasságával, valamint a szorosan integrált megoldások bővülő ökoszisztémájával segítik a vállalkozásokat abban, hogy többet érjenek el, rugalmasabbá válhassanak és hatékonyabban tudjanak megbirkózni az információtechnológiai kihívásokkal.

Az összes termékre kiterjedő, az adatkezelést, az adatvédelmet és az IT-infrastruktúra biztonságát átfogó újítások még magasabbra teszik a lécet a megbízhatóság, a biztonság és a méretezhetőség terén. 

Adatkezelés

Egy még biztonságosabb alap

A 2023 elején várható DSM 7.2 számos újdonságot tartogat, ilyen például a nagyobb nyugalmat kínáló teljes kötetes titkosítás, amely 48%-kal nagyobb tárolási teljesítményt biztosít a megosztott mappákon alapuló titkosításhoz képest. DSM 7.2-ben már elérhetők lesznek az "egyszer írható, sokszor olvasható" (write once, read many - WORM) mappák is. Ezek a manipulációbiztos mappák megakadályozzák az adatok adott időtartamon belüli módosítását vagy törlését. Csakúgy, mint a Hyper Backup új, megváltoztathatatlan biztonsági mentései, amelyek megakadályozzák a módosításokat a létrehozásuk után, segítenek megvédeni az adatokat a zsarolóvírusokkal és kibertámadásokkal szemben.

Hirdetés

Megosztás és együttműködés könnyedén

A Synology privát felhőmegoldásának, a Synology Drive platformnak a frissítései vízjelekkel és letöltési házirendekkel segítik a fájlok biztonságban tartását a csapatok közötti megosztások során. A távoli törlési funkció úgy segít minimalizálni a biztonsági kockázatokat, hogy eltávolítja a szinkronizált mappákat az ellopott Windows- és macOS-kliensekről. A tömeges telepítést követő, AD-hitelesítő adatokkal való automatikus bejelentkezés, valamint a biztonsági mentési és szinkronizálási feladatok kialakítása egyszerűbbé teszi a tömeges telepítést.

Az SMB-n keresztüli adatmegosztás biztonságosabb és hatékonyabb lesz a DSM 7.2-es verziójában. Az SMB fájlmegosztások és a Synology Drive közötti, több protokollra vonatkozó fájlzárolás biztosítja, hogy a használatban lévő fájlokat ne tudják szerkeszteni vagy felülírni. Az SMB többcsatornás átvitelt támogató kialakítása a szerverek és a kliensek közötti összes rendelkezésre álló hálózati kapcsolatot kihasználja az SMB fájlátviteli teljesítményének jelentős növelése érdekében.

Következő generációs tárolószerverek

Szintén 2023-tól lesznek elérhetők a fájlok és objektumok tárolására tervezett új, méretezhető rendszerek. A méretezhető klaszterek lényegesen gyorsabbak lesznek, mint a Synology jelenlegi legnagyobb megoldásai - a teljesítményük és a képességeik szinte lineárisan skálázhatók lesznek, ahogy egyre több egység kerül hozzáadásra.

A méretezhető rendszerek első generációja akár 60 szerverből álló klasztereket is támogathat, így több mint 12 PB hatékony tárhely, 60 GB/s-nál gyorsabb szekvenciális írási teljesítmény érhető el és több mint 80 000 egyidejű kapcsolat realizálható. A klaszterek 99,99%-os rendelkezésre állást kínálnak, és támogatják a Synology Hyper Backup és Active Backup adatvédelmi csomagokat.

Adatvédelem

Biztonsági mentések kezelése a világ bármely pontjáról

Az Active Backup és a C2 Backup új felügyeleti platformjának célja, hogy helytől és a mérettől függetlenül biztosítsa a biztonsági mentési feladatok zökkenőmentes kezelését, telepítését és felügyeletét a szervezet IT-infrastruktúrájában. Az új platform összekapcsolja a Synology helyszíni és felhőalapú megoldásait, így olyan hatékonyabb eszközöket biztosít a rendszergazdák és felügyelt szolgáltatók számára, amellyel bármilyen eszközt vagy szolgáltatást megvédhetnek, és időben helyreállíthatnak.

Videómegfigyelés

Mesterséges intelligencián alapuló kamerák

A 2023 elején piacra kerülő Synology 500-as sorozatú IP-kamerák kiemelkedő teljesítményt, biztonságot és integrációs lehetőségeket kínálnak majd, az összes kamera beállítása pedig közvetlenül a Surveillance Station alkalmazásból végezhető. A peremhálózati mesterséges intelligencián alapuló funkciók - mint például a behatolásérzékelési zónák védelme - a rögzítőszerver erőforrásainak felszabadításával a mesterséges intelligencián alapuló programok nagyobb mértékű telepítését teszik lehetővé, míg a dedikált feldolgozás felgyorsítja az emberek és a járművek keresését a képkockák bármely pontján.

A két méretben kapható Synology 500-as sorozatú kamerák 5 MP-es érzékelőkkel rendelkeznek a széles látószögű, 16:9 arányú, 3K (2880x1620) minőségű és 30 FPS sebességű rögzítéshez. A kamerák PoE-kompatibilisek és időjárásállók (IP67), így rugalmasan elhelyezhetők beltéren vagy kültéren egyaránt. A Synology biztonsági célokra tervezett 500-as sorozatú kamerái megfelelnek az Egyesült Államok NDAA/TAA törvényeiben előírt követelményeknek, és a Synology nagyvállalatok számára készült termékeiben találhatókhoz hasonló biztonsági újításokat és robusztusságot kölcsönző elemeket is magukban foglalnak.

Hibridfelhő-szolgáltatások

Szabálysértések és visszaélések automatikus észlelése

Az Active Insight folyamatosan fejlődik, hogy automatikusan meg tudja akadályozni az adatvédelmi szabályokat sértő felhasználói tevékenységeket. Az új adatvesztés-megelőzési funkció figyeli a felhasználói tevékenységeket, úgymint a bejelentkezéseket, a fájlhozzáférést, a megosztási feladatok létrehozását, miközben összehasonlítja a feltöltött, illetve megosztott fájlok ellenőrzőösszegeit. A küszöbértékek átlépésekor vagy a szabályok megsértésekor a rendszer riasztásokat küldhet vagy műveleteket hajthat végre (például leválasztja azt a klienst, amelyről azt gyanítja, hogy zsaroló program áldozatává válik).

Eszközök és hitelesítő adatok védelme

A Synology C2 Identity platform folyamatosan fejlődik, nagy hangsúlyt fektetve a bevált biztonsági gyakorlatok és a kényelem ötvözésére. 2023-ban a C2 Identity számos frissítést kap, amelyek például lehetővé teszik a jelszó nélküli bejelentkezést mind az online, mind a helyi szolgáltatásokba és eszközökre. A Windows Hello és az Apple Face ID/Touch ID integrációja megkönnyíti a hitelesítést a C2 Identity által kezelt végpontokon.
A C2 Identity hamarosan elérhető felhasználói portáljával kombinálva a felügyelt végpontokat használó alkalmazottak automatikusan bejelentkezhetnek az SAML-t támogató webes szolgáltatásokba, ráadásul a 2FA is engedélyezhető lesz az érzékenyebb szolgáltatások esetében, mint például a vállalati ERP- vagy CRM-rendszerek.
Hálózatépítés

Új Wi-Fi 6 router fejlett hálózati funkciókkal

Az SRM 1.3 platformra épülő új WRX560 ugyanazokat a csúcskategóriás hálózatkezelési funkciókat kínálja, mint az RT6600ax, de megfizethetőbb áron. A nagy teljesítményű belső kétsávos rádiókkal és a 2,5 GbE LAN/WAN-porttal rendelkező WRX560 könnyedén hozzáadható mesh-csomópontként bármely RT6600ax routerhez, de önálló megoldásként is használható otthon és irodákban egyaránt. A WRX560 november 2-án jelenik meg világszerte, ára 209 USD lesz.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.