Hirdetés
. Hirdetés

Új feltöltőkártyás csomag a Vodafone-tól

|

A Vodafone Magyarország magánszemélyek számára bevezette a Vodafone Tuti feltöltőkártyás csomagot, amellyel minden belföldi normáldíjas számra indított hívás, illetve elküldött SMS egységesen 19 forintba kerül. A Tutival a feltöltőkártyások átlagos forgalom esetén mobiltelefonálásra fordított kiadásaikat havi több ezer forintról akár 600 forintra is csökkenthetik, jelentette be Révész Balázs, a Vodafone Magyarország szegmens marketing igazgatója.

Hirdetés

A Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH) júliusi adatai szerint ma Magyarországon a feltöltőkártyás mobiltelefont használók átlagosan havi 17 hívást indítanak, a hívásaik átlagosan 1,7 percig tartanak és havi 29 percet tesznek ki. A feltöltőkártyások emellett az NMHH adatai szerint átlagosan havi 3 SMS-t küldenek. Ez a forgalom az NMHH adatai szerint - a szolgáltatók jelenleg elérhető feltöltőkártyás tarifáival - kivétel nélkül több mint ezer forintba, sok esetben havi több ezer forintba kerül.

A Vodafone Tutival havi 29 percnyi hívás és 3 SMS elküldése a 19 Ft-os perc és SMS díjjal alig több mint 600 Ft-os havi költséget jelent. Feltöltőkártyát díjmentesen lehet igényelni a Vodafone honlapján és a Tuti tarifát már egyszeri ezer forint feltöltésével is ki lehet próbálni, természetesen minden elköteleződés nélkül.  A 2000 Ft feletti feltöltéseket a Tuti csomaggal is 365 napig, a 2000 Ft alatti feltöltések összegét pedig 30 napig lehet felhasználni, úgy, hogy az egy év alatt semmilyen más összeget nem kell a kártyára tölteni.

A KSH legfrissebb adatai szerint a mintegy 11,7 millió magyarországi mobil felhasználó közel 40,9 százaléka, mintegy 4,8 millió ügyfél - vagyis a magyar lakosság közel fele - használ feltöltőkártyát. Közülük nagyon sokan ma is a korábbi, kedvezőtlen feltételekkel működő csomagokat használják és a 19 Ft-os díjnál lényegesen többet fizetnek ki egyetlen percnyi hívásért, vagy egy SMS elküldéséért. A Vodafone ügyfelei között a feltöltőkártyát használók aránya jelenleg 39,3 százalékos.

Akik még nem Vodafone ügyfelek, a kártyát megvásárolhatják az összes Vodafone értékesítési csatornán, akár számhordozással is. A számhordozás a feltöltőkártyát használók számára is egy egyszerű és kedvező lehetőség, amennyiben úgy szeretnének a kedvező Tuti csomagra váltani, hogy közben megtarthatják évek óta használt telefonszámukat. Magyarországon az NMHH adatai szerint augusztus végéig közel 947 ezer mobilszámot hordoztak az ügyfelek. A számhordozást mindig az új szolgáltatónál kell kezdeményezni és a folyamat a szükséges iratok megléte esetén néhány napon belül lezajlik. A hordozás ideje alatt az ügyfél mindössze 3-4 órán keresztül nem lesz elérhető. A feltöltőkártyás telefonszámok hordozásánál érdemes odafigyelni arra, hogy hordozáskor az egyenleg alacsony legyen, mivel a korábbi szolgáltatónál feltöltött, de el nem használt összeget nem lehet az új szolgáltatóhoz átvinni.

A Vodafone jelenlegi feltöltőkártyás ügyfelei nagyon egyszerűen válthatnak a Tutira, a Vodafone applikáción keresztül, vagy egyetlen SMS-sel. Ebben az esetben belföldről, az ügyfél telefonjáról a 1270-es számra kell küldeni a díjmentes TV TUTI SMS kódot.  A Vodafone jelenleg megvásárolható feltöltőkártyás csomagjai elérhetőek maradnak ezután is.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.