Hirdetés
. Hirdetés

Új flash memória szabvány mobilokba

|

A mobiliparág képviselői közösen jelentették be, hogy egy új szabványú flash alapú memória kártyát támogatnak. Az új tárolási egység 2009-re lenne kész.

Hirdetés

A mobil iparág képviselői - Micron Technology, Inc., Nokia, Samsung Electronics, Sony Ericsson, Spansion Inc., STMicroelectronics és Texas Instruments - bejelentették, hogy egy közös memóriakártya szabványának a kialakítását támogatják. A szabványosítást a félvezető iparág szabad szabványainak a kidolgozó szervezete, a JEDEC végezné el.

Az új memóriakártyát Universal Flash Storage-nak neveznék, és az iparág képviselői szerint különböző méretű memóriakártyát kialakítására ideális szabványt képvisel majd a kártya. A különböző tartalmakat készíteni képes telefonok elterjedése miatt az iparág képviselői úgy gondolják, hogy egyre jobban szükség van a nagyobb sűrűségű, kapacitású eltávolítható vagy beépített memóriakártyákra.

A flash alapú memória biztosan gyors lesz, a nagy méretű multimédia tartalmakhoz könnyen hozzáférünk, miközben kevés energiát fogyaszt - ez is fontos szempont az akkumulátorról működő készülékek esetében. Számítások szerint ma egy négy gigabájtos, 90 perces mozifilmre három percet kell várni, az új flash memóriával ez másodpercek alatt meglenne. Az UFS szabvány tervezete 2008-ra már elkészül, a végső szabvány 2009-re várható.

A telefonokban két típusú memóriát használnak a gyártók. A Nokia, LG, Samsung, HP, Asus például microSD kártyát használnak készülékeikben, a Sony-Ericcson a saját fejlesztésű Memory Stick Micro-t támogatja.


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.