Hirdetés
. Hirdetés

Új funkció a Google Térképben!

|

Egy sor ázsiai országban motorbiciklis útvonaltervezést is végezhetünk vele.

Hirdetés

Hirdetés

A Google Maps egy új motorbicliklis módot indított be több ázsiai országban.

A szolgáltatás olyan területeket céloz meg, ahol nagyon népszerű ez a fajta közlekedési mód. Az új útvonaltervező a tipikus motoros és robogó-sebességekkel számol, és olyan cseles útvonal-lehetőségeket is számba vesz, ahol egy autó nem férne el.

A funkció érdekessége, hogy a tipikus vezetési információk helyett, amelyek utcanevekhez kötik az iránypontokat, a szolgáltatás szembeötlő épületeket is említ: tehát egy utcanév helyett például azt mondja, hogy forduljunk be az XY szállodánál.

A funkció thaiföldi bemutatóján  a Google Maps termékigazgatója, Krish Vitaldevara elmondta, hogy olyan útvonalterveket akarnak a motorosoknak biztosítani, amelyeket indulás előtt megjegyezhetnek, mivel ezekben az országokban az utaknak és az utcáknak sokszor egyáltalán nincs nevük.

A motoros mód Hong Kongban, Indonéziában, Indiában, Malajziában, Mianmárban, a Fölöp-szigeteken, Tajvanon, Thaiföldön és Vietnámban érhető el, de reméljük, a Google később más területekre is ki fogja terjeszteni.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.