Hirdetés
. Hirdetés

Új Intel Xeon processzorok

|

Hatékony és hardveres biztonságot nyújtó lapkákat jelentett be a vállalat, kifejezetten a cloud terjedésére reagálva.

Hirdetés

Az előrejelzések szerint 15 milliárd csatlakozó készülék és több mint 3 milliárd felhasználó várható a felhőben 2015-ig. A globális adatközpontok IP forgalmának évi 33 százalékos növekedését jelzik előre az évtized közepéig, ami évenként több mint 4,8 zetabyte adatot jelent, azaz a 2011-es adatmennyiség több mint háromszorosát. Ezen a szinten már minden egyes csatlakozó felhasználó több mint 4 GB-nyi adatforgalmat generál minden egyes nap – egy négyórás HD filmnek megfelelő mennyiséget. Ez évenként majdnem 50 százalékkal növeli majd meg a tárolandó adatmennyiséget. Annak érdekében, hogy ehhez a növekedéshez megfelelő adatkezelő-kapacitást lehessen biztosítani, a felhőalapú szerverek száma előreláthatólag világszerte megháromszorozódik majd 2015-re.

Intel Xeon E5-2600 processzor
Intel Xeon E5-2600 processzor
Erre a kihívásra válaszként jelentette be az akár nyolc magot és 768 GB-nyi rendszermemóriát is kezelni képes E5-2600-as Intel Xeon processzor családot a vállalat, amely akár 80 százalékkal nagyobb teljesítményre képes, mint az előző generációs 5600-as sorozatú CPU. A termékcsalád támogatja az Intel Advanced Vector Extension-t (Intel AVX) is, amely a nagy számításigényű – például pénzügyi elemzésekhez, médiatartalom szerkesztéséhez és komoly számításokhoz használt – alkalmazások teljesítményét akár kétszeresére is növelheti. Emellett további integrált technológiák – például a processzor órajelét a terhelés függvényében változtatni képes Intel Turbo Boost Technology 2.0, a többszálas feladatvégrehajtást biztosító Intel Hyper-Threading Technology és a virtualizációt támogató Intel Virtualization Technology – állnak a felhasználók rendelkezésére.

Az E5-2600-os Intel Xeon processzor a SPECpower_ssj2008 több mint 50 százalékkal jobb energiahatékonyságot mért, mint az előző generációs 5600-as sorozatú Intel Xeon processzoroknál. Ezek a processzorok az Intel Node Managerhez és az Intel Data Center Managerhez hasonló, az áramfelhasználás nyomon követésére és szabályozására használt segédeszközöket is támogatják, amelyek pontos, valós idejű teljesítmény- és hőadatokat szolgáltatnak a rendszervezérlő konzolok számára.

Intel Xeon E5-2600 processzor
Intel Xeon E5-2600 processzor
Az Intel DDIO technológia lehetővé teszi az Intel Ethernet vezérlők és adapterek számára, hogy az I/O forgalmat közvetlenül a processzor cache-re irányítsák, ezzel pedig a rendszermemória leterheltségét, az áramfelhasználást és az I/O várakozási időt csökkentsék. Az E5-2600-os Intel Xeon processzor család tagjai az első szerver processzorok, amelyek az I/O vezérlőt is magában foglalják, ezzel pedig a PCI Express 3.0 közvetlenül a mikroprocesszort vezérli. Ennek következtében a várakozási idő akár 30 százalékkal is lecsökkenhet az előző generációs eszközökhöz képest, a PCI Express 3.0 pedig akár megháromszorozhatja a processzort érintő adatáramlást. Emellett az iparág első egychipes 10GBASE-T megoldása alacsony költségű és áramigényű LAN-t integrál az alaplapra (LOM), és rugalmas I/O virtualizációt, valamint egységes hálózati támogatást biztosít plusz költségek nélkül.

Az Intel Advanced Encryption Standard New Instruction (Intel AES-NI13) a különféle alkalmazásokon és tranzakciókon keresztül áramló adatok kódolását és dekódolását segíti, az Intel Trusted Execution Technology (Intel TXT14) pedig megoldást kínál az infrastruktúránk rosszindulatú támadásoknak való kitettségének csökkentésére.

Az E5-2600 Intel Xeon processzor termékcsalád 17 tagja 198 dollártól 2050 dollárig terjedő áron lesz megvásárolható, ezer darabos készletek felett.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.