Hirdetés
. Hirdetés

Új keresési találatmegjelenítőt tesztel a Google

|

A Google egy új keresési találatmegjelenítőt felületet tesztel, amely a talált weboldalak tartalmáról több információt közöl, mint a jelenlegi változat.

Hirdetés

Az új formátum lehetővé teszi, hogy lényegesen több szöveg jelenjen meg a talált weboldalak linkje alatt. Jelenleg egy-két sor olvasható csak az adott honlapról. Ráadásul ezentúl kisebb képek is megjelenhetnek ugyanitt - erre eddig csak egy másik funkciónál, a Google News keresőjénél volt lehetőség.

A kibővített találati információkhoz egy belső kereső is tartozik, amely a megjelenített honlapok tartalmában keres közvetlenül. Ezt kiegészíti még egy olyan linkgyűjtemény, ami a keresési feltételekhez hasonló témákkal foglalkozó oldalakat tartalmaz.

A dolog érdekessége, hogy ezt a technológiát pár napja vásárolták meg egy ausztráliai diáktól. Az Orion névre keresztelt új algoritmust azóta sikerült integrálni a Google rendszerébe. A vállalat szóvivője ezt egyelőre nem erősítette meg, de nyilvánvaló, hogy ugyanarról a technológiáról van szó. Várhatóan hamarosan befejeződik a tesztidőszak, és mindenki élesben használhatja majd a kibővített funkciókat. Bár a Google-nak így sincs semmi félnivalója, a legfrissebb jelentések szerint tovább növelte ugyanis piaci részesedését.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.