Hirdetés
. Hirdetés

Új, kétmagos Intel processzorok júniusban

|

Az Intel várhatóan a héten megrendezésre kerülő Intel Developer Forum keretében jelenti be, hogy újgenerációs kétmagos processzorainak sorozatgyártása június folyamán kezdődhet meg - a vállalat sikere nagyban függ az új modellektől, hiszen a piacon mostanában az AMD van nyeregben.

Hirdetés

Az új Xeon chipek a Dempsey és Woodcrest kódnevek alatt futnak, és a jelenlegi Paxville sorozatot hivatottak leváltani. "Az IDF-en jelentjük be hivatalosan is, hogy a Dempsey 2006 első negyedében, a Woodcrest pedig az év második felében kerülhet piacra." - mondta Scott McLaughlin, az Intel szóvivője.

A Hewlett-Packard már elárulta, hogy terveik között szerepel az általuk kínált szerverek és munkaállomások egy részét az új processzorokkal frissíteni, azok ugyanis nagyban növelik a teljesítményt. Ennek oka, hogy a kétmagos megoldásnak köszönhetően egyidejűleg két feladat végeztethető egyszerre a chippel.

"Már nem csupán a megahertz számít, hanem az, hogy hány magos a processzor. Manapság a legtöbb alkalmazás már két folyamatot képes végezni egyszerre. Ezek okozzák a legnagyobb változásokat a virtualizáció, és a bonyolult adatbázisok kezelése esetében." - mondta Paul Miller, a HP Industry Standard Servers és BladeSystem termékvonal marketing alelnöke.

Az új processzorokra nem csak a HP vár: a Paxville chipek óriásit buktak, a vártnál sokkal rosszabbul teljesítettek. Ez elsősorban annak tudható be, hogy gyorsan reagálni akartak az AMD által felvonultatott kétmagos megoldásokra; a sietség azonban megbosszulta magát. A Dempsey és a Woodcrest viszont már sokkal kifinomultabb lesz. Lehetővé teszik például, hogy kisebb SAS (serial attached SCSI) lemezeket használjanak a szerverekben, s így azok mérete akár felére is csökkenthető, ami a hűthetőség szempontjából is kedvező, legyen szó akár blade vagy toronyszerverről, ezzel pedig növekedik az egy wattra jutó hatásfok.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.