Hirdetés
. Hirdetés

Új kiadás jött ki az egyik legjobb Linuxból

|

A nagyvállalati felhasználóknak szánt SUSE Linux Enterprise 15 SP 2 seregnyi új szolgáltatást tartalmaz, és támogatja az átállást az ingyenes openSUSE Leapről. A fejlesztésbe a Microsoft is bedolgozott.

Hirdetés

Boldogan forgathatja a szemeit minden pingvin és kaméleon, tehát a Linux és a SUSE "kabalaállatai", mivel új kiadást készített vezető termékéből a világ egyik legelterjedtebb Linux disztribúciójának fejlesztője, a SUSE. A SUSE Linux Enterprise 15 Service Pack 2 (röviden SLE 15 SP2) x86-64, ARM, IBM POWER, IBM Z és LinuxONE hardver architektúrákon fut, és a Linux 5.3 kernelre épül.

Hirdetés

Az új kiadás olyan fejlett szolgáltatásokat tartalmaz, mint a kihasználtság-rögzítés (utilization clamping) a feladatütemezőben, és az energiahatékony felhasználószint-várakozás (userspace waiting), továbbá támogatja az átállást az openSUSE Leapről a SUSE Linux Enterprise Serverre (SLES). Ez utóbbi azért hasznos, mert az ingyenes openSUSE Linux kipróbálásával eldönthetjük, érdemes-e ezen a vonalon továbbhaladnia cégünknek, és ha igen, továbbfejleszthetünk az SLES-re.

Szintén fontos újdonság az új utasítássoros csomagkezelő, a Zypper, amely megkönnyíti a rendszergazdák számára, hogy a SUSE programtárakban (repository) keressenek, és megtalálják a kívánt csomagot. Említést érdemel még az SLE Software Development Kit (SDK) integrációja az SLE-lel, valamint az, hogy az SLE 15 teljeskörű támogatást nyújt a Python 3 fejlesztéshez.

A Subscription Management Toolt (SMT) egy új eszközre, a Repository Mirroring Toolra (RMT) cserélte le, amely lehetővé teszi, hogy tükrözzük az egyéni és  SUSE programtárakat, és a a Microsofttal együttműködve új megoldást fejlesztett a szerver- és SAP-specifikus működési adatok összegyűjtésére, illetve grafikus megjelenítésére.

Az új SUSE Linux Enterprise mellett megjelent a SUSE Manager 4.1-et, ez a továbbfejlesztett, nyílt forrású infrastruktúra kezelő és automatizáló megoldás, amely csökkenti a költségeket, javítja a megbízhatóságot, és mérsékeli az edge, felhő és adatközpont környezetek összetettségét, vagyis összességében jelentős terheket vesz le az IT csapat válláról, ami a mai koronavírusos időkben nem utolsó szempont.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.