Hirdetés
. Hirdetés

Új korszak kezdődik a Windows 10 történetében

|

A Snapdragon processzort használó újgenerációs számítógépek Windows 10-es felhasználói élményt és extrém hosszú akkumulátor-üzemidőt ígérnek.

Hirdetés

Korábban többször írtunk már arról, hogy a Windows 10 operációs rendszer futni fog az ARM platformon, és most elérkezett ennek az ideje. A Microsoft által "mindig kapcsolatban lévő" PC-knek nevezett új eszközök esetében minden korábbinál hosszabb akkumulátor-üzemidőre számíthatunk. A Qualcommal együttműködésben készülő számítógépek Snapdragon processzor köré épülnek és a Windows 10 S operációsrendszer-változatot futtatják, amely alatt kizárólag a Windows Áruházból letölthető appok használhatók.

Hirdetés

A Microsoft tájékoztatása szerint a PC-knek ez az új generációja mindig be lesz kapcsolva, és mindig kapcsolódik az internetre a hosszú akkumulátor-üzemidőnek köszönhetően. Ebben a kiterjesztett használati időben természetesen benne van a készenléti állapot is, ugyanis az új berendezések gyártói 22 órás aktív használati időt adnak meg.

Terry Myerson Windows fejlesztésért felelős Microsoft alelnök szerint a mindig kapcsolatban lévő PC-knek mind az otthonokban, mind a vállalatoknál jó hasznát veszik majd a felhasználók a megnövelt üzemidőnek és a (majdnem) teljes körű Windows 10 szolgáltatásoknak köszönhetően.

A Qualcomm Snapdragon Tech Sumit rendezvényen Myerson úgy nyilatkozott, hogy több hónapja használ egy, a lapkagyártó Snapdragon platformjára épülő új típusú számítógépet, amelyen többek között filmeket néz meg, prezentációkat készít a PowerPointban, és költségvetéseket tekint át az Excelben, méghozzá úgy, hogy egy hétig nem kell csatlakoztatnia az akkutöltőt.

Ami az új típusú számítógépek gyártóit illeti, a HP, az Asus és a Lenovo már bejelentette, hogy előrukkol a Snapdragon 835-ös processzor köré épülő eszközzel.

A Windows 10 S operációsrendszer-verziót futtató számítógépeken hasonló felhasználói élményben lesz részünk, mint a "teljes" Windows 10 kiadásokat futtató noteszgépek esetében, azonban 64 bites alkalmazások használatára nincs lehetőség.

A Microsoft nagy reményeket fűz az típusú PC-khez a Windows 10 népszerűsítése vonatkozásában, és egyre több PC-gyártót igyekszik meggyőzni arról, hogy vegye fel kínálatába az új technológiájú számítógépeket.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.