Hirdetés
. Hirdetés

Új feljelentési lehetőség az Instagramon

|

Jelenthetővé válik az álhír és a hamis információ.

Hirdetés

Hirdetés

Az Instagramon a felhasználók mostantól jelezhetik, ha egy posztot hamisnak ítélnek meg, jelentette be a Facebook.

A tévinformációk közzététele a Facebook által tulajdonolt helyek egyikén sem tilos, de a cég lépéseket tesz a hamisnak ítélt információk elérésének korlátozására, és figyelmezteti a felhasználókat a vitás pontokra.

A Facebook májusban indította be a képfelismerés használatát, hogy a közösségi hálózaton az hitelrontó tartalmakat felkutassa, és tényellenőrző programját is kibővítette, az egyértelmű hazugságokat pedig igyekszik eltávolítani azokról a helyekről, ahol a felhasználók híreket keresnek.

A facebookos tényellenőrzés 42 nyelven folyik, az Instagramot érintő programot viszont csak az Egyesült Államokban indították be. Ez egy kezdeti lépés a téves információk kiszűrése felé, mondta el Stephanie Otway, a Facebook szóvivője.

Az Instagramnak egyébként komoly politikai jelentősége van: szakértők szerint az amerikai elnökválasztás óta ez az egyik leghatékonyabb platfortm, ahol orosz szereplők hamis információkat terjesztenek.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.