Hirdetés
. Hirdetés

Új mobil video conference box a Glostertől

|

A Gloster Infokommunikációs Kft. a "KFI_16-1-2017-0063 - Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása" című pályázati kiírás keretében sikeres projektet valósít meg.

Hirdetés

Olyan speciális, ultrahordozható, felhasználóbarát, tartalommegosztásra képes videókonferencia-eszközt (Mobile Video Conference Box, MVCB), és az ahhoz kapcsolódó komplex, innovatív felhős háttérszolgáltatást (Cloud Based Remote Management System, CBRMS) fejlesztett ki, amely mind tudását, felhasználási módját, mind funkcióit tekintve egyedülálló a világpiacon.

Hirdetés
          

A megoldás lényeges eleme, hogy a kutatás során létrejövő hardver elválaszthatatlanul szoros kapcsolatban lesz az őt kiszolgáló - és a felhasználói élményt megvalósító - CBRM-szolgáltatással.

A kisméretű, önműködő Mobil Video Conference Boxot elég egy világos falfelület felé fordítanunk, majd az érintőkijelzőn egy mozdulattal felhívhatjuk azt, akivel beszélni szeretnénk, és néhány másodperc múlva már videókapcsolatot létesítettünk a megbeszélésbe bevonni kívánt személlyel. Bennünket, mint a hívás kezdeményezőit, a készülékbe épített kamera vesz, és a mi "képünket" továbbítja a beszélgetés többi résztvevője felé. Nem szükséges számítógép vagy helyi kijelző használata, nem szükséges semmilyen informatikai előképzettség sem: csak egy gombnyomás, és máris tartalommegosztásra alkalmas videóhívást létesítettünk! Ezen túlmenően az eszközt felruházzuk mindazokkal a képességekkel, amelyekkel alkalmas lesz például távmunka támogatására.

           

A projekt fontosabb feladatai, célkitűzései
A Gloster új, innovatív kutatás-fejlesztési projektjének keretében egy eddig tejesen egyedi termékkel összekapcsolt üzleti kollaborációs szolgáltatás valósul meg.

A megoldás komplexitásával, de a végfelhasználó részére egyszerű használhatóságával igazi áttörést jelent a mobilkollaboráció terén.           

A projekt fő célkitűzése a komplex szolgáltatáshoz kapcsolódó kutatási tevékenységek lebonyolítása és a hozzá kapcsolódó hardvereszköz prototípusának kifejlesztése.       

Az eszköz úgy kapcsolja be az MVCB-t a "vállalat vérkeringésébe", hogy egyrészről a hálózati erőforrások elérhetőek lesznek (fájlmegosztás, céges levelezés, csoportmunka-megoldások stb.), másrészről a vállalati telefonhálózatba is integrálható.   

  

A projekt fő feladata a rendszer két fő részének kifejlesztése

1. Cloud Based Remote Management System (CBRMS)
A CBRMS olyan hardver- és szoftverösszetevőkből felépülő környezet, amely az MVCB dobozok működtetéséhez szükséges háttér-infrastruktúrát biztosítja.

Bekapcsolás után automatikusan ide csatlakozik minden MVCB, innen lesz vezérelve és frissítve minden "doboz", itt tároljuk az ügyfél- és egyéb adatokat, valamint a számlázási információkat is. Műszaki szempontból lényeges, hogy ez minden ügyfélre nézve egységes rendszer.

2. Mobile Video Conference Box (MVCB)
A rendszer végfelhasználói oldala egy multifunkciós célhardver és az ezen működő szoftverek összessége: a Mobile Video Conference Box (MVCB). Az MVCB saját akkumulátorral, projektorral és kamerával rendelkező ultrahordozható videókonferencia-berendezés, amely sok különféle környezetben teszi lehetővé a tartalommegosztással egybekötött videókapcsolatot - mindezt akár a ma elérhető kereskedelmi 4G hálózaton keresztül, bármilyen előkészület nélkül.         

Miért jó a Mobile Video Conference Box?
Hordozható | Felhasználóbarát | Nem szükséges hozzá informatikai tudás | Platformfüggetlen | Cloud háttérszolgáltatás | Tartalommegosztási lehetőség


       

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.