Hirdetés
. Hirdetés

Új mobileszköz-piacot nyitna a Sharp

|

Netbook-szerű, de ARM processzorral felszerelt ultramobil eszközt fejlesztett ki a Sharp. Egyelőre csak Japánban lehet majd megvásárolni.

Hirdetés

A készülék a nem túl fantáziadús PC-Z1 típusnevet kapta, 5 hüvelykes kijelzővel rendelkezik, és kifejezetten internet-alapú alkalmazások futtatására tervezték. A Sharp közleménye szerint az eszközt annyira könnyű kezelni, mint egy mobiltelefont, de a PC-khez közelítő teljesítményt nyújt. A cég azt is közölte, hogy "új piacot" kíván nyitni a PC-Z1-gyel a notebookok és a mobiltelefonok között, ami meglepő, hiszen ez a kategória már létezik - smartbooknak hívják.

A készülék Ubuntu Linux operációs rendszerrel működik, és szintén a gyártó állítása szerint a bekapcsolástól 3 másodperc alatt már használható. A mérete alig nagyobb, mint egy pénztárca, 16x10 centiméter. A rendszer tartalmazza a Firefox böngészőt, valamint alkalmazásokat dokumentumok és táblázatok készítésére. További adatai: wireless csatlakozó, 512MB memória, 4GB flash merevlemez. A tárolás további 16 gigabájttal bővíthető memóriakártyával.

 

 

A készülék érdekessége, hogy Freescale iMX515 processzorral működik, és a PC-Z1 az első eszköz, amely Freescale-alapú. Először Japánban vezetik be, szeptember 25-én. Arról, hogy mennyibe fog kerülni és mikor lesz elérhet más országokban, nem közöltek információkat.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.