Hirdetés
. Hirdetés

Új négyfoglalatos x86-os szerverek a Fujitsutól

|

A PRIMERGY RX600 S5 és BX960 S1 megbízható teljesítményt nyújt a vertikális skálázhatóságot igénylő workloadokon.

Hirdetés

A Fujitsu szerdán bemutatott, felsőkategóriás, négyfoglalatos PRIMERGY szervereiben a kimagasló teljesítmény, az egyedülálló rendszersűrűség és a szabványos x86-os architektúrára jellemző gazdaságos működés meggyőző kombinációja ölt testet.

A négyfoglalatos szerverek legújabb generációja a RISC-architektúráéval vetekedő rendszerteljesítményt, skálázhatóságot és ellenálló képességet (pl. hibatűrést) nyújt - alacsonyabb áron. A májustól kapható RX600 S5 és BX960 S1 szerverek üzletileg kritikus alkalmazások és nagyszabású rendszerkonszolidációs projektek támogatására készültek.

"A mérleg nyelve az x86-os technológia felé billent" - mondta Jens-Peter Seick, a Fujitsu Technology Solutions x86-os szerverüzletágának alelnöke. "Új PRIMERGY modelljeink az x86-os szerverek iránti óriási érdeklődésre reagálnak, hiszen ma már ezek a preferált rendszerek a korábban csak unixos gépekkel végezhető feladatok végrehajtására."

Az új szerverek a feldolgozási teljesítmény, a memória és az I/O bővítőhelyek optimális kombinációját nyújtják. Egyetlen egység számítási teljesítménye eléri, sőt, meg is haladhatja egy egész rack korábbi generációs egy- vagy kétfoglalatos szerver teljesítményét. A sokoldalú, négyfoglalatos erőgépek így bármilyen feladattal könnyedén boldogulnak, legyen szó nagy adatbázisok kezeléséről, játékfuttatásról vagy egész virtualizációs szerverfarm üzemeltetéséről.

Az új gépek teljesítményét az RX600 S5 modell SAP Business Intelligence-Data Mart (BI-D) Standard Application Benchmark szerint felállított világrekordja* is bizonyítja. A Linux alatt Oracle Database 11g Release 2 adatbáziskezelőt futtató szerver a 2. szintű SAP BI-D Standard Application Benchmarkon óránként 854 649 lekérdezési navigációs lépési eredményt ért el.

Új Nehalem-EX magok a négyfoglalatos szerverben

A legújabb, Nehalem-EX kódnéven ismert Intel Xeon 7500 sorozatú processzorokkal szerelt, ötödik generációs RX600 S5 rackszerver mellett a BX900 pengerendszer első négyfoglalatos gépe, a felső kategóriás BX960 S1 modell is bekerült árlistába.

* A Fujitsu által a németországi Walldorfban 2010. március 7-én elvégzett SAP BI-D Standard Application Benchmark vizsgálat hitelesített adatai: teljesítmény (lekérdezési navigációs lépések száma) óránként: 854 649. Operációs rendszer: SuSE Linux Enterprise Server 10. Relációs adatbáziskezelő: Oracle 11g Release 2. Technológiai platform: SAP NetWeaver 7.0 (nem Unicode).

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.