Hirdetés
. Hirdetés

Új nevet kap a Google hordható eszközökhöz szánt operációs rendszere

|

Idáig Android Wearnak hívták, ezentúl Wear OS by Google lesz a neve.

Hirdetés

Hirdetés

A Google bejelentette, hogy átkereszteli Android Wear operációs rendszerét: a hordható eszközök számára kifejlesztett rendszer új neve Wear OS by Google, és jövő héten kezdik hozzáférhetővé tenni az Android okosórák és a kiegészítő mobilappok számára.

A keresőóriás azért döntött a névváltoztatás mellett, mert a Wear OS by Google jobban kifejezi a hordható eszközökkel és ezek felhasználóival kapcsolatos víziójukat.

Amikor a Google belefogott az Android Wear fejlesztésébe, egy olyan operációs rendszert akart létrehozni a viselhető eszközökhöz, amely minden vásárló stílusához illeszkedik, függetlenül attól, hogy az illető iPhone-t és Macet használó Apple fanatikus, vagy elszánt Android rajongó. A cél érdekében a Google számos nagy óra- és elektronikai márkákkal kötött együttműdési megállapodást.

Jelenleg már több, mint ötven fajta okosórában működik az Android Wear, és a jövő héttől kezdve egyre több ilyen Android Wear okosóra tulajdonosa fog az új Wear OS névvel találkozni az eszköz kijelzőjén.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.