Hirdetés
. Hirdetés

Új szolgáltatás a Google keresőben

|

A kereső üzenetben jelzi, ha elégedetlen a találatokkal. A szolgáltatást első körben az Egyesült Államokban terjesztik.

Hirdetés

Hirdetés

A Google bejelentette, hogy az Egyesült Államokban jelezni fogja, ha úgy ítéli meg, hogy a keresési eredmények nem elég jók.

A Google keresője megbízhatóan dolgozik, általában nagyítóval kell keresni a találatok között olyant, ami abszolút fals. Ennek ellenére még ő is mellé fog néha, ami persze azonnal kiderül, ha ellenőrizzük a találatot. Az viszont kevéssé szembeötlő, ha a keresés nem jár kielégítő eredménnyel.

A cég ezért az Egyesült Államokban ezekben az esetekben olyan üzenetet kezd megjeleníteni, ami tudatja a felhasználóval, hogy a Google nem talált semmit, ami tökéletesen passzolna a keresési feltételekhez. Annak persze nincs akadálya, hogy megnézzük ezeket a találatokat is, de mindenesetre már nem lesznek illúzióink a használati értéküket illetően.

Amennyiben lehetséges, a szolgáltatás alternatív keresésekkel is segít, illetve tippeket ad arra vonatkozóan, hogyan fogalmazhatnánk át a keresési feltételeket a megbízhatóbb találatokért.

A szolgáltatást első körben az Egyesült Államokban terjesztik, de időben nyilván már régiókra is ki fogják terjeszteni.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.