Hirdetés
. Hirdetés

Új szolgáltatást indít a Google

|

A bizalom nélküli távhozzáférési szolgáltatás a virtuális magánhálózatok alternatívája lehet.

Hirdetés

Hirdetés

A Google egy olyan zero trust (bizalom nélküli) távhozzáférési szolgáltatást indít, amellyel a cégek virtuális magánhálózatok (VPN-ek) nélkül biztosíthatják otthonról dolgozó munkatársaiknak a belső, web alapú alkalmazások elérését.

A BeyondCorp Remote Access nevű, előfizetéses szolgáltatás a Google Cloud portfóliójának része lesz, és felhasználónként havi 6 dollárba kerül.

A felhőkön és a távmunkán alapuló működési mód terjedése megnehezíti a jól körülhatárolható hálózatokhoz kapcsolódó biztonsági politika alkalmazását. A bizalom nélküli hozzáférés esetében nincsenek határvonalak: minden felhasználó külsősnek számít, és ugyanolyan biztonsági ellenőrzés után férhet hozzá az erőforrásokhoz.

A koronavírus-járvány sok vállalatot nehéz helyzetbe hozott, mert sokkal több alkalmazott dolgozik hazulról, mint korábban, és a meglévő VPN-eket nem ilyen felhasználószámra tervezték. Az infrastruktúra átméretezése bonyolult és drága, ezért szakértők szerint a Google jó pillanatot választott olcsó és rugalmas bizalom nélküli modelljének bevezetésére.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.