Hirdetés
. Hirdetés

Új üzleti notebookok a HP-tól

|

A Hewlett-Packard ma öt üzleti notebookot mutatott be, melyeket azzal a céllal terveztek, hogy a vállalati felhasználók bárhol, bármikor könnyen csatlakozhassanak a kommunikációs hálózatokhoz.

Hirdetés

A bemutató főszereplője egyértelműen a HP Compaq nc2400 Notebook PC volt, mely kevesebb, mint egy hüvelyk (2,5 centiméter) vastag, és ennek megfelelően tömege sem haladja meg az 1,36 kilogrammot. A hordozható számítógép teljes méretű billentyűzettel és belső optikai lemezmeghajtóval is büszkélkedhet. Szintén figyelemre méltó modell a HP Compaq nc6400 Notebook PC, melynek lelke az Intel Core Duo processzora, és kétféle 3G (harmadik generációs) mobil adatmodullal szerelhető fel. Az EV-DO (Evolution-Data Optimized) modul már május közepén, a notebookkal együtt piacra kerül, a HSDPA (High-speed Downlink Packet Access) pedig az év második felében jelenik majd meg. A HP megállapodott a Vodafone-nal a mobilszolgáltató HSDPA és UMTS (Universal Mobile Telecommunications System) alapú 3G alkalmazásának az nc6400-asba való beépítéséről, valamint a jövőben tervezett laptopokhoz való felhasználásáról. A rendszer támogatja a roaming szolgáltatást a világ legtöbb országában.

Todd Bradley, a HP Personal Systems Csoport alelnöke úgy fogalmazott, hogy a mobil erőforrások és az ezekhez kapcsolódó szolgáltatások az IT-szektor további fejlődésének kulcsterületei. Meglátása szerint a mozgékonyság és a rendszerbe kapcsolódás gördülékenysége a HP termékeinek olyan jellemzője, mely ezután is az élvonalban tartja majd azokat. Ennek megfelelően keddi, San Franciscó-i bemutatóján a cég számos mobil alkalmazást mutatott be, és elindította a hozzájuk kapcsolódó reklámkampányt is.

Ted Clark alelnök, a HP notebook-ágazatának vezetője szerint a cég egyre növekvő térnyerése a PC-k piacán egyértelműen a notebookok eladásának köszönhető. Tavaly óta ez 54 százalékos üzleti és 2,5 százalékos piaci növekedést jelent, ami Clark szerint "nem semmi".

Tim Bajarin, a Creative Strategies elemzője is egyetért azzal, hogy a HP múlt évben bevezetett, beépített 3G-s irányvonala kulcsfontosságú üzleti lépésnek tekinthető. Kétféle, a világ más-más részein alkalmazható 3G technológia ennek értelmében mindenképpen további előrelépést jelent. Bajarin szerint a korlátlan, szabad kapcsolódás lehetősége döntő fontosságú, mivel az IT-szektor is egyre globalizáltabb, egyre ritkábbak a helyhez kötve dolgozó szakemberek.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.