Hirdetés
. Hirdetés

Újabb Adobe-szabvány készül

|

Az Adobe a CinemaDNG nevű videoformátum kifejlesztéséhez kamera- és szoftvergyártókat gyűjt maga köré.

Hirdetés

Az Adobe a NAB Show 2008 konferencia és kiállítás keretében jelentette be, hogy kezdeményezi a CinemaDNG névre keresztelt formátum kifejlesztését. A vállalat tervei szerint a CinemaDNG egy olyan nyers videoformátum lenne, amely szabadon hozzáférhető a digitális technológiákkal dolgozó filmkészítők számára. Az Adobe célja, hogy a nyílt formátum idővel ipari szabvánnyá váljon, hasonlóan a vállalat már korábban ipari szabvánnyá minősített dokumentum- és médiaformához (például PDF, Flash).

A fotósok által használt nyers DNG képformátumhoz hasonló CinemaDNG videoformátum kifejlesztésében az Adobe a digitális kamerák gyártásával foglalkozó vállalatok közreműködésére is számít. A Panavision, a Silicon Imaging, a Dalsa, a Weisscam és az ARRI, valamint az Iridas, a The Foundry és a CineForm szoftvergyártók már jelezték, hogy részt vesznek a projektben. Az Adobe az említett vállalatokkal együtt jelenleg a formátum alapkövetelményeinek rögzítésén dolgozik.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.