Hirdetés
. Hirdetés

Újabb DOJ-vizsgálat a Google ellen

|

A The Wall Street Journal szerint az amerikai igazságügyi minisztérium azért indított vizsgálatot a cég ellen, mert vényköteles gyógyszerek illegális terjesztőinek reklámjait is befogadta a hirdetési rendszerébe.

Hirdetés

Az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma (U.S. Department of Justice, DOJ) vizsgálatot folytat a Google ellen. A DOJ azzal vádolja a keresőcéget, hogy vényköteles gyógyszerek illegális online forgalmazásával foglalkozó cégek hirdetéseit is megjelenítette az oldalain - írta csütörtöki számában a The Wall Street Journal.

A lap szerint a kérdéses vizsgálatra maga a Google is utalt egy az Egyesült Államok tőzsdei felügyeletéhez benyújtott dokumentumban. Az értesülések szerint a DOJ és a vállalat közel állnak a megegyezéshez: a Google már el is különített erre a célra egy 500 millió dolláros összeget.

A Journal meg nem nevezett forrásokra hivatkozva azt írta, hogy a Google több százmilliós bevételre tett szert az online patikák hirdetései révén. A DOJ jelenleg azt vizsgálja, hogy a keresőcég illetékesei tudtak-e arról, hogy többszörösen törvénysértő cégekkel üzletelnek.

Az újság értesülései szerint a vizsgálatban a Rhode Island-i főügyészség, illetve az élelmiszer- és gyógyszer felügyeleti szervek is részt vettek. A hírt egyelőre sem a Google, sem a főügyészség, sem a felügyelet illetékesei nem kommentálták.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.